Se spune că așa cum te-ai trezit, așa va decurge toată ziua. Dacă te-ai sculat din pat extrem de somnoros/oasă, încă obosit/ă și fără să ai sentimentul că ți-au prins bine orele de somn, s-ar putea ca asta să-ți dicteze dispoziția întregii zile. Mai mult chiar, dacă te-ai obișnuit să-ți spui afirmații proaste despre dimineți, să crezi despre tine că ești leneș/ă, somnoros/oasă și capricios/oasă dimineața, propagi mai departe aceste gânduri și atragi negativul de peste zi.

Iată câteva obiceiuri bune care te vor ajuta să rupi șablonul gândirii negative și să ai în continuare o zi bună și productivă:

  1. Dormi cel puțin șapte ore pe noapte – ideal chiar opt, cel mai eficient mod de a-ți asigura minimul necesar de ore de somn este prin stabilirea unor ore fixe de mers la somn și trezit. Astfel îți vei corecta și ceasul biologic, și te vei trezi cu mult mai multă ușurință, mai energic/ă, și mai odihnit/ă.
  2. Nu sta pe rețelele sociale la trezire – nu te umple de gânduri negative, de știri de tot soiul și de lucruri care te întristează, îndată după trezire. Social media este în zilele noastre o sursă de informare, dar și o sursă de stres, de vești proaste, de frustrări de tot soiul expuse cu mare tam-tam în public. Evită-le, mai ales dimineața, când tot de ce avem nevoie este liniște și pozitiv.
  3. Fă niște stretching – doar câteva minute de întinderi îți va porni mai abitir circulația sangvină și-ți va da o stare de bine.
  4. Fă-ți patul – cred că toate cărțile de dezvoltare personală spun asta – a bifa mental faptul că ți-ai făcut patul înseamnă a-ți începe ziua cu lucruri îndeplinite, iar ele se așează la fundamentul stării tale de bine.
  5. Nu mai folosi snooze-ul – da, e foarte tentant să mai dormi măcar cinci – zece minute, însă acestă amânare nu face decât să dea semnale subconștientului tău că nu ești gata să faci față realității, că preferi să amâni ce e de făcut, că te complaci în milă de sine și în tras de sine pentru a face lucruri. În schimb, dacă cobori din pat cu energie și dorință, să vezi cum toate îți vor ieși mai ușor, în toate vei pune și un pic de bună dispoziție, de charismă, de noroc.
  6. Curăță-ți bine fața – din cauza proceselor naturale de detoxifiere de peste noapte, avem fața, limba, cavitatea bucală în totalitate încărcate de toxine, ar fi bine să le curățăm bine de tot, pentru a scăpa de aceste toxine.
  7. Spune-ți lucruri bune – dacă începi dimineața cu eu pot, eu știu, eu merit, eu voi reuși, ai mult mai multe șanse să poți, să reușești, să obții. Diminețile pot fi cel mai potrivit moment al zilei pentru conectare cu sinele nostru, pentru a ne cultiva liniștea în suflet și ca să ne autoîncurajăm.

Poate că ai știut deja toate aceste lucruri, dar o reamintire nu face decât să le așeze și mai solid la fundamentul dimineților tale excelentă!

Distribuie articolul: