Ce femeie nu își dorește un păr superb? Dacă podoaba ta capilară arată nesănătos poate este momentul să fii mai etentă la obiceiurile tale din rutină? 

De la folosirea elasticelor de păr nepotrivite până la a-ți înfășura părul într-un prosop după baie pot fi doar două dintre obiceiurile care îți pot deteriora părul. Deși aceste greșeli sunt ușor de făcut și pot părea inofensive la început, ele pot avea consecințe de lungă durată asupra părului tău.

Porți lână

Paltoanele din lână îți țin de cald pe vreme rece, dar acest material poate dăuna părului. Lâna acumulează electricitate statică, ceea ce înseamnă că părul se electrizează lipindu-se de ea, ducând în cele din urmă la ruperea lui. Când părul se udă în zilele ploioase, devine și mai fragil și se rupe și mai ușor.

 Mănânci ton

Deși tonul este foarte hrănitor și e o sursă excelentă de oligoelemente, acesta conține, de asemenea, niveluri ridicate de mercur. Acest metal greu este toxic și poate provoca probleme grave de sănătate, mulți specialiști recomandând consumul cu moderație. Consumul de mercur poate fi, de asemenea, o cauză a căderii părului.

Folosești un prosop sau un foehn pentru a-ți usca părul

Cele mai multe dintre noi suntem obișnuite să ne înfășurăm părul într-un turban realizat dintr-un prosop după duș, dar prosoapele din bumbac pot încreți părul și pot provoca ruperea lui. De asemenea, pot provoca despicarea vârfurilor.

Pe de altă parte, folosirea unui uscător de păr poate contribui la fragilitatea părului. Pentru a-ți usca părul corect, ține foehnul la aproximativ 6 centimetri distanță.

 Folosești elastice pentru păr

Coafurile bine strânse, cum ar fi cozile de cal sau cocurile, pot provoca daune părului tău. Răsucirea elasticelor de păr pune presiune asupra părului, ceea ce, pe termen lung, poate duce la ruperea lui. Dacă îți place să porți părul în coadă, optează pentru elastice de cauciuc acoperite cu o țesătură sau elasticele spiralate.

Aplici balsam de păr de la rădăcină

Balsamul este o necesitate pentru menținerea sănătății și frumuseții părului, dar poate avea efecte nedorite atunci când e folosit greșit. Dacă îl aplici de la rădăcină, părul se va îngreuna, iar rădăcinile se vor îngrășa. Pentru a menține părul moale și strălucitor, aplică balsamul pe lungime și vârfuri.

 Folosești șampon uscat prea des

Șamponul uscat este foarte util atunci când ești în criză de timp. Dar, folosirea acestuia prea des poate provoca mâncărimi, uscăciune și mătreață la nivelul scalpului. La rândul său, scalpul cu astfel de probleme poate provoca căderea părului și împiedicarea creșterii firelor noi de păr. Deoarece șamponul uscat nu curăță de fapt părul, poate duce în cele din urmă la mătreață.

Îți pui ochelarii de soare pe cap

Dacă îți pui ochelarii de soare pe cap, cu siguranță te va ajuta să nu îi pierzi, dar, dacă o faci frecvent, poate duce în cele din urmă la subțierea părului. Faptul că aceștia stau strâns pe cap reduce fluxul de sânge la nivelul scalpului și poate încetini creșterea părului.

Sursa: eva.ro

 

Distribuie articolul: