Esther Calixte-Bea, o pictoriță din Canada în vârstă de 24 de ani, a devenit cunoscută în toată lumea după ce a apărut pe coperta revistei Clamour UK. S-a întâmplat pentru că tânăra militează pentru acceptarea femeilor ce se confruntă cu aceeași problemă ca ea. Esther și-a dezgolit pieptul acoperit de păr declară că luptă astfel pentru transformarea acestei probleme din complex în acceptare.

Hirsutism – problemă de ordin endocrin

Artista cu păr pe piept spune că numeroase femei sunt în situația ei. Nu se știe însă acest lucru deoarece sunt rușinate de corpul lor și îl ascund cât de mult pot. Problema este una la nivel endocrin și poartă numele de hirsutism. Se manifestă prin creșterea excesivă de păr pe față sau corp, în special la femei.

„Mi-am dat seama că nu doream să scap de părul de pe piept, de la subraţ şi de pe picioare pentru mine. De fapt, obosisem să trăiesc după regulile altora şi atunci am decis să-mi accept fizicul exact aşa cum este. Să mă eliberez din locul întunecat în care eram şi să fiu eu însămi! Ştiu că, prin ceea ce fac, ajut mai multe femei să se elibereze. Am primit sute de mesaje din partea femeilor care-mi spun că, în tot acest timp, au crezut că sunt singurele care au această problemă”, declară Esther.

Esther se confruntă încă din copilărie cu această problemă. A încercat să o rezolve prin multe metode, dar procesul a fost unul mult prea dureros, care a lăsat urme. Așa că a fost nevoită să învețe să se accepte așa cum este.

„M-am chinuit mult să-mi accept corpul. În adolescenţă, am suferit de depresie şi am avut gânduri suicidale. Atunci eram disperată şi dacă-mi ieşeau două fire de păr de pe sub bluză. Totul a durat până în vara lui 2019, când am decis că ajunge! Şi mi-am lăsat părul liber pe corp. Este cea mai bună decizie pe care am luat-o. Acum mă simt mai sexy şi mai confortabil în propria piele!”, a declarat pictorița canadiană, citată de ADPM.

Ție cum îți pare gestul aceste tinere artiste?