Triatlon înseamnă să înoți 1,9 km, după care să ieși din apă și să faci 90 de km cu bicicleta, apoi să alergi 21 km. Toate astea, fără oprire. Ana Cazacu, originară din satul Sloveanca, raionul Sângerei, a luat locul întâi la categoria sa de vârstă după ce a trecut prin aceste probe în 6 ore și 46 minute. 

Ana s-a pregătit 4 luni pentru competiția din Muntenegru, orașul Kotor. Rezultatele ei uimesc dacă e să te gândești că a început să alerge abia în ianuarie 2015. Până atunci, nu făcea sport. Alergând a dat jos 13 kg.
„Îmi plăcea foarte mult. Mă simțeam mult mai bine. Mi s-au tonifiat picioare, mă simțeam vie, cu un puls esențial îmbunătățit. După jumătate de an de alergare voiam să încerc ceva nou, așa că scoteam tot mai des bicicleta afară. Așa am început să particip la diferite curse de ciclism. După asta, am auzit despre triatlon, am aflat cu ce se mănâncă și am început să practic înotul. Am început cu probele scurte.”
 IMG_20170319_202012
Probabil ați reușit să vă întrebați la ce îi trebuie, căci e femeie.
„Tare mulți îmi pun întrebarea asta. Eu m-am regăsit în sport, anume în triatlon. Mersul la saloane e o pierdere de timp pentru mine. Mă răsfăț uneori, căci e nevoie și de relaxare după atâtea antrenamente.”
FB_IMG_1494846586895
Iar antrenamente sunt multe.
„2-3 antrenamente pe zi. Pe lângă asta am facultatea și serviciul. Lucrez la Federația de Triathlon din Republica Moldova.”