Ioana Oprea, studentă la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj, a creat în laborator bomboane care inhibă celulele canceroase. Aceasta recomandă drajeurile Candy Shield ca fiind preventive şi nu curative, scrie cluju.ro.

Studenta a declarat pentru cluju.ro că bomboanele nu conţin zahăr, au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector. Drajeurile conţin pulbere din turmeric şi afine. Acestea pot fi consumate şi de persoanele diabetice.

Bomboanele inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. Eu le-aş recomanda ca fiind preventive şi nu curative. Efectul anticangerigen a fost demonstrat prin studii în vitro. Datorită concentraţiei de extract de turmeric celulele canceroase pot fi distruse. Cred ca bomboanele trebuie introduse în alimentaţia copiilor pentru a preveni dezvoltarea tumorilor, dar şi a bolilor cardiovasculare

Datorită faptului că alimentația actuală aduce un aport relativ mare de zahăr, am încercat să aduc ceva sănătos şi în acelaşi timp plăcut la gust. Totodată aspectul vizual contează şi am ales să utilizez plante cu beneficii mari asupra organismului uman pe post de coloranţi” a declarat Ioana, pentru sursa citată.

bomboane cancer

Tânăra studentă a fost ajutată de profesorii de la facultate

Profesoara mea, doamna Cristina Coman, a fost încântată de idee atunci când i-am prezentat-o şi m-a susţinut să dezvolt acest produs. De asenenea şi alţi profesori m-au ajutat să îmi realizez studiile pe plante şi forma finală a produsului finit” a adăugat studenta din Cluj.

În perioada următoare, bomboanele create de studentă din Cluj vor fi supuse unor studii de stabilitate, după care va urma înregistrarea oficială a produsului.

Sursa, Foto: cluju.ro

Distribuie articolul: