Nicolae Botgros este un artist, violonist și dirijor de muzică populară. La Soroca Nicolae Botgros prima dată a asistat la un concert de-al „Lăutarilor”, orchestră fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de renumitul interpret Nicolae Sulac. Artistul a  rămas vrăjit de orchestră şi nici nu bănuia că avea să i se dedice mai târziu. Acum peste mulți ani Soroca ar putea purta numele lui Nicolae Botgros. 

 Conform nordnews.md, vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase, a transmis către Consiliul Municipal Soroca un demers cu privire la denumirea unei străzi în cinstea Artistului Poporului, conducătorului și dirijorului ansamblului „Lăutarii” – Maestru Nicolae Botgros.

„Există Demersul Consiliului Raional în acest sens. Acum demersul se examinează și pentru că procedura de schimbare a denumirii unei străzi nu este una simplă, nu vă putem anunța concret care este această stradă. Urmează, conform legislației, să fie petrecute audieri publice, în care cetățenii să vină cu propuneri, după care propunerile vor fi expuse spre examinare consilierilor din Consiliul municipal Soroca”, a declarat pentru nordnews.md, șefa serviciului de presă a primăriei municipiului Soroca, Steliana Solovei.

Amintim că Nicolae Botgros și-a făcut studiile la Soroca, la Școala de Iluminare Culturală, astăzi Colegiul de Arte care-i poartă numele.

Distribuie articolul: