Alăptatul în timpul ședințelor parlamentare nu mai este un subiect tabu în Australia. Ne-a întărit și mai bine această convingere o membră a Senatului, care a fost surprinsă alăptându-și nou-născuta la serviciul, chiar în timpul unei ședințe a Parlamentului.

Senatoarea Larissa Waters a stârnit admirație prin gestul său de a-și lua fiica de două luni la o ședință a Parlamentului. Marți, aceasta a revenit din concediul de maternitate cu nou-născuta în brațe, iar atunci când micuței i s-a făcut foame, mama a alăptat-o fără frica de a fi blamată pentru acest gest.

Presa australiană titra chiar faptul că Alia Joy devine primul copil alăptat în timpul ședinței Parlamntului, în Australia. Pozele s-au răspândit rapid pe Twitter, iar de acolo – și pe alte rețele sociale.

Larissa Waters are vârsta de 40 de ani și este originară din Canada.

„Avem nevoie de mai multe femei și mai mulți părinți în Parlament, iar Alia nu va fi primul copil alăptat în timpul ședințelor”, menționează senatoarea într-o postare pe Facebook.

Gestul politicienei vine după ce în 2003, Senatul australian a votat o lege ce permite acest lucru în cadrul instituției. În 2016, Camera Inferioară a Parlamentului s-a alăturat Senatului, permițând alăptarea. Larissa Waters a fost prima care își exercită această permisiune.

The daughter of Greens co-deputy leader Larissa Waters graced the floor of the Senate on Tuesday becoming the first baby to be breastfed in the chamber.

MORE: http://bit.ly/2pWI1yx

Posted by Sky News Australia on 9 Mai 2017

Foto: Twitter, Facebook

Distribuie articolul: