Săptamâna aceasta în scuarul de pe strada Miorița din sectorul Centru al capitalei a apărut o nouă sculptură. Aceasta face parte din Proiectul de renovare a spaţiului public finanţat de Primăria Municipiului Chișinău. Lucrările de reamenajare a scuarului au fost finalizate în toamna anului 2021.

Autorul sculpturii, Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Municipiului Chișinău, a declarat pentru Ea.md:

Sculptura urbană a fost creată după balada „Mioriţa”, o capodoperă a folclorului nostru, baladă culeasă de Alecu Russo şi publicată de Vasile Alecsandri în anul 1850. Această sculptura este o interpetare a motivului mioritic, a bunătăţii poporului nostru şi a jertfei ciobănaşului moldovean pentru pace.

Pe timp de noapte, sculptura este iluminată din interior:

Amintim că Veaceslav Jigliţchi este autorul mai multor sculpturi urbane din Chişinău: “Echipajul de la Aeroport”, “Veronica Micle”, “Cușma lui Guguță”, “Copii pe bancă”.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Chișinău au declarat că inaugurarea oficială a sculpturii va avea loc în zilele următoare.

Scris de: Veronica Baraghin, studenta Școlii de Jurnalism, stagiară la Ea.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: