Și tu auzi pentru prima dată de „World Listening Day”? Până să-ți spunem despre ce este vorba, hai să facem un exercițiu. Înainte să citești articolul dă play la acest video.

Este un eveniment lansat în 2010 de către World Listening Project, o organizație non-guvernamentală. World Listening Day se sărbătorește pe 18 iulie cu scopul de ai oferi omului șansa de a descoperi sunetele naturii. De asemenea, această zi este dedicată lui  Raymond Murray Schafer, compozitor canadian, ecologist și fondatorul ecologiei acustice. De la începutul lansării, acest eveniment a avut mai multe tematici, precum „Apa”, „Sounds Lost & Found” și „Listen to You”. Anul acesta , tematica evenimentului a fost „Listen to the Ground”, care presupunea să ne dedicăm timpul ascultării pământului.

Îți prezentăm câteva moduri prin care poți sărbători World Listening Day, chiar dacă a trecut.

Fă o plimbare

Nu este nimic mai plăcut decât să ieși dimineața la o plimbare prin parc sau în apropierea casei și să asculți ciripitul păsărilor sau cum vântul suflă prin crengile copacilor. Lasă-ți urechile să asculte melodiile naturii. De asemenea pentru o atmosferă mai plăcută, i-ați-l de braț pe un membru al familiei sau pe cel mai bun prieten și savura-ți momentele împreună.

Mergi la / ascultă un concert

Dacă ai ocazie să petreci această zi luând parte la un concert live sau la o operă, nu rata clipa și ia-ți imediat un bilet. Orele petrecute admirând concertul și muzica live te vor face să uiți de griji, problemele de la serviciu sau pe cele de acasă. Poți apela la concertele online – multe sunt în variantă full pe net.

Fă orice activitate pe fundal muzical

Începe-ți ziua cu muzica preferată. Doar ia telefonul și puneți playlist-ul preferat pe repeat. Dar pentru a face ziua puțin mai specială, încearcă să asculți un nou stil muzical. De exemplu, dacă până acum nu ai dat șansă muzicii clasice, acum e momentul. Iată chiar mai jos un mini playlist ce merită ascultat.

La sfârșitul zilei te poți relaxa cu o cafea fierbinte, admirând apusul și ascultând sunetele ce te înconjoară.

Creează jocuri sau un challenge și distribuie-l pe rețele de socializare.

De World Listening Day poți crea quiz-uri . Înregistrează chiripitul păsărilor, apa ce curge de la robinet sau chiar lătratul câinelui din curtea vecinului sau multe alte sunete. Pune-ți prietenii și membrii familie la încercare. În acest timp cu siguranță ve-ți râde, glumi , dar cel mai important este că vă veți distra împreună.

De asemenea, poți creea quiz-urile pe pagina ta de Instagram, astfel promovând World Listening Day – este o ocazie în plus să adaugi vieții tale un strop de natură și de liniște.

Autoare: Andreea Chișca, participantă în cadrul Academiei de Jurnalism Participativ