Protestele nici de această dată nu au trecut în liniște și pace. O participantă la acțiunea de protest din centrul Capitalei a agresat o polițistă a Inspectoratului de Poliție Buiucani. Incidentul s-a produs ieri, 20 septembrie, aproximativ la ora 10:00.

Polițista activează în cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani, iar la fața locului se afla în serviciu la menținerea ordinii publice. Grupa operativă a fost solicitată pentru documentarea cazului.

Din imagini se vede că femeia venită în faţa Parlamentului, discută cu alte persoane şi face semne obscene. La un moment dat se întoarce şi observă că este filmată. Cuprinsă de furie, se îndreaptă spre poliţistă şi aruncă geanta spre ea. Poliţista care filma cu telefonul nu purta uniformă.

După acest caz, care nu este primul. Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente. Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației. 

Poliţia susține că nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Pe cazul dat a fost pornit un proces penal. 

Distribuie articolul: