O poveste emoționantă care a provocat multe discuții pe rețelele de socializare. Pe Facebook a fost postată o fotografie, unde o femeie cu numele Alisa purta în spate câinele ei. 

Alisa are 35 de ani și este femeia care locuia la Kiev cu familia, iar peste noapte, a fost nevoită să plece, ajungând în Polonia. Alisa și-a purtat câinele în spate și a mers cu el peste 17 kilometri. Câinele este un ciobănesc german de 12 ani și jumătate, prea bătrân pentru a merge un drum atât de lung.

Alisa și-a pierdut tatăl de 59 de ani, în 23 februarie, cu o zi înaintea invaziei. Nici măcar nu a putut să-și înmormânteze tatăl. Femeia a trebuit să se despartă și de soțul ei, care a rămas în Ucraina cu alți bărbați chemați la arme, pentru a proteja țara.

Am plecat de la Kiev cu un Peugeot 307. Eram 9 persoane. Am condus 16 ore până am ajuns într-un sat la aproximativ 140 de kilometri de Kiev”, a declarat femeia jurnaliștilor, potrivit mediafax. 

Până la granița cu Polonia au decis să plece pe jos: 17 kilometri. Un drum plin de disperare și oboseală. Câinele său a făcut tot posibilul pentru a merge, dar era prea bătrân. După un kilometru a căzut la pământ și nu s-a mai putut ridica.

„Câinele nu mai putea merge, am oprit câteva mașini pentru a cere ajutor, dar toți m-au refuzat și ne-au sfătuit să lăsăm câinii. Dar ei fac parte din familia noastră. Câinele meu a trăit cu noi toate momentele fericite și triste. Nu puteam să-l abandonez”, a mărturisit femeia.

Femeia a luat câinele în spate, iar astfel au ajuns la graniță, unde au fost primiți la adăpost. 

„A fost o călătorie grea, printre munți și râuri. Copiii mei plângeau de frig, voiam și eu să plâng, dar nu puteam să renunț”, a mai declarat Alisa. 

Sursa: mediafax.ro 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: