O parlamentară însărcinată din Noua Zeelandă, care a intrat în travaliu, a mers pe bicicletă până la spital, unde a născut o fetiță sănătoasă, scrie Reuters.

„Vești mari! În dimineața asta, la ora 3:04, i-am urat bun venit celui mai nou membru al familiei noastre. Sincer, nu plănuiam să pedalez în plin travaliu, dar s-a terminat cu bine”, a scris Julie Anne Genter pe Facebook, unde a postat și câteva fotografii.

Insula cu o populație de 5 milioane de oameni are reputația unor politicieni cu picioarele pe pământ. Premierul Jacinda Ardern este celebră că a plecat la maternitate să nască direct de la birou, iar apoi a mers cu bebelușul ei de trei luni, pe care încă îl alăpta, la Adunarea ONU.

„Contracțiile nu erau atât de dureroase la ora 2:00, când am plecat spre spital, însă au devenit din ce în ce mai intense când am ajuns, 10 minute mai târziu. (…) Iar acum, uimitor, avem o fetiță sănătoasă și fericită, care doarme – la fel ca tatăl ei”, a mai scris Genter, care deține dublă cetățenie, a Noii Zeelande și a Statelor Unite. Ea s-a născut în Minnesota și s-a mutat pe insula din Pacific în 2006.

Julie Anne Genter, care este purtătoarea de cuvânt a partidului său pe probleme de transport, a mers la spital tot pe bicicletă în 2018, când a născut prima oară, mai arată Reuters, citând media locale.