Serviciul Vamal informează că a primit o nouă donație de tehnică de la Japan Tobacco International (JTI) în eforturile întreprinse pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete, prin donarea unui nou lot de echipamente și a unei căsuțe modulare. Este vorba despre două dispozitive de monitorizare și filmare – drone performante, ce vor fi utilizate pentru monitorizarea și înregistrarea activităților serviciilor operative ale Vămii și a unei căsuțe modulare pentru echipele canine.  

Echipamentele au fost transmise în cadrul întrevederii Directorului adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov cu Directorul JTI Moldova, Sinisa Trbojevic.

Totodată, Conducerea Serviciului Vamal a mulțumit reprezentanților JTI Moldova, pentru participarea în calitate de cofinanțatori la organizarea a celei de-a șasea ediție a Competiției echipelor canine, sub genericul „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun”.

În cadrul discuțiilor, domnul Vutcariov a reiterat importanța acțiunilor consolidate în lupta împotriva traficului ilicit cu țigarete. Astfel, că Directorul adjunct al Serviciului Vamal le-a mulțumit reprezentanților JTI pentru sprijinul consecvent acordat autorității vamale pe parcursul întregii perioade de colaborare, menționând despre importanța consolidării cooperării instituite prin identificarea unor noi mecanisme de interacțiune.

La rândul său, Directorul JTI Moldova, Sinisa Trbojevic a adus mulțumiri conducerii Serviciului Vamal pentru acțiunile eficiente întreprinse în domeniul contracarării traficului ilicit cu produse de tutungerie, care au contribuit la obținerea unor rezultate palpabile, date confirmate de studiul recent realizat. Totodată, domnul Trbojevic, a menționat că JTI va continua să ofere suport Serviciul Vamal prin asistență tehnică, dezvoltarea echipelor canine și prin alte programe de consolidare a capacităților instituționale de combatere a contrabandei.