O femeie din Republica Moldova și prietenul ei de culoare din Trinidad au fost atacați în Brooklyn din motive rasiale, scrie New York Daily News, citat de Agora.

„Mă simt de parcă m-aș fi întors cu 50 de ani în urma. Pentru prima dată am fost atacați din motive rasiale. N-am simțit niciodată ură din partea oamenilor care trăiesc aici”, a declarat Anna, 38 de ani, după ce ea și prietenul său de culoare John au fost atacați.

Anna și John planificau să sărbătorească cea de-a șasea aniversare când au dat peste atacatorii Bernard Szurant, 25 de ani, și Rudolph Evmenenko, 27 de ani.

Cuplul tocmai și-a parcat mașina și traversau strada când Szurant și Evmenenko amândoi în stare de ebrietate au devenit violenți și verbal și fizic. „Este cartierul nostru! Plecați de aici!”, au strigat Szurant și Evmenenko folosind în amenințările sale cuvântul tabu „nigger”.

Polițiștii i-au reținut pe ambii atacator la locul incidentului. Cu toate acestea Szurant nu s-a liniștit și a început să-l amenințe pe detectivul de culoare care i-a pus cătușele.

„Te-am memorizat. Știu unde lucrezi. Voi veni la secția 61 și te voi ucide, tu f —– g n —- r”, îi spuse el detectivului.

Szurant și Evmenenko au fost acuzați de atac, amenințare, cauzarea prejudiciilor și hărțuire. Szurant a fost, de asemenea, a fost acuzat de amenințări aduse în adresa detectivului.

Sursa: AGORA