Conform informațiilor de la PulsMedia.MD, autoritățile legale adună probe într-un dosar penal împotriva unui profesor care ar fi presupus că a hărțuit sexual o minoră în timpul orelor la un liceu din sectorul Buiucani al capitalei.

Conform informațiilor provenite din surse, în luna noiembrie a anului trecut, în timpul unei ore de muzică, individul ar fi luat-o în brațe pe o minoră în vârstă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la un liceu din sectorul Buiucani, și ar fi început să o sărute pe gât.

Chiar dacă copila ar fi încercat să scape din brațele acestuia, individul nu i-ar fi permis.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului din sectorul Buiucani au recent informat IP Buiucani cu privire la acest caz. Un proces penal a fost inițiat în conformitate cu articolul 173 din Codul Penal, referitor la “Hărțuirea sexuală”.

Dacă vinovăția acestuia va fi stabilită în instanță, există riscul, conform legislației, de a primi o amendă cuprinsă între 650 și 850 de unități convenționale, prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă între 140 și 240 de ore, sau chiar o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani.

Distribuie articolul: