O minoră de 15 ani a ajuns cu arsuri la spital, după ce, împreună cu doi colegi, a încercat un experiment periculos. Fiind în pauză, aceștia au încercat să dea foc la dezinfectant. Incidentul a avut loc miercuri, la o școală din Durlești, municipiul Chișinău, scrie Agora

Într-un comunicat, oamenii legii spun că au fost sesizați pe 17 februarie, în jurul orei 13:35, precum că o minoră s-a ales cu leziuni corporale.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că în incident sunt implicați trei elevi – doi băieți și o fată – toți în vârstă de 15 ani.

„Aflându-se în clasă și fiind la pauză, unul dintre băieți a luat dezinfectantul ce se afla pe masa profesorului și a turnat lichidul pe o bancă. Al doilea băiat, cu o brichetă, i-a dat foc, iar minora filma toată această scenă. La scurt timp, aceștia au mai turnat lichid peste flacăra aprinsă, iar, în rezultat, flacăra s-a extins, provocându-i minorei leziuni. Minorei imediat i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior ea fiind preluată de un echipaj medical și transportată la spital”, spune poliția.

Cei trei minori implicați au fost caracterizați ca fiind niște elevi cu o reușită școlară bună de către administrația instituției, se mai spune în comunicat. Atât ei, cât și părinții lor nu au mai ajuns în vizorul poliției.

Oamenii legii au sesizat instituțiile competente, pornind un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poliția a ținut să vină cu recomandări pentru copii: „Nu vă jucați în încăperi închise cu produsele ușor inflamabile; dezinfectantul nu este o jucărie, acesta este pentru a dezinfecta mâinile; aveți grijă de voi cât și de cei din jur”.

Sursă: Agora