Are cinci copii și nu își imaginează viața fără ei. Povestea familiei Frunza, din Țareuca, nu este doar despre sărăcie lucie, ci despre bunătate, dragoste de viață și luptă continuă cu neajunsurile. Șapte suflete – cinci copii, mama lor și bunica nevăzătoare trăiesc în condiții nefavorabile.

Parascovia Frunza din satul Țareuca, raionul Rezina, crește și educă de una singură cinci copii: Petru – 16 ani, Roma – 14 ani, Mihai – 12 ani, Andreea – 10 ani și Alexandrina – un anișor. În această casă bântuită de sărăcie, trăiește și bunica copiilor – bătrână, bolnavă și neputincioasă.

Nici măcar casa, podul și pereții căreia riscă să se risipească în orice clipă, nu le aparține

Banii pe care îi primesc de la stat abia de ajung pentru asigurarea existenței. La vârsta lor fragedă, copiii mai mari au înțeles ce înseamnă sărăcia cruntă și încearcă să-și ajute mama, bunica și frații mai mici, cu propriile puteri, fie că lucrează cu ziua sau își ajută mama în gospodărie, aducând căldări grele cu apă de la fântâna din capătul străzii. Un robinet în ogradă le-ar fi de mare ajutor. Și nu doar.

„Aș vrea o căsuță cu apă în ogradă, măcar cu o cameră, dar să am apă în ogradă”

Vecinii femeii spun că aceasta este o mamă grijulie și merită un ajutor. Pentru cei care nu pot rămâne indiferenți și pot întinde o mână de ajutor acestei familii, puteți face un transfer direct pe cardul bancar al Parascoviei, datele căreia le găsiți în video, sau o puteți contacta pe mămică la unul dintre numerele de telefon:

0254-92-609 și 068-974-945.

Sursa: Rezina În Obiectiv