Câte poate face o mamă și câtă inspirație îi poate aduce truda aceasta frumoasă! Pe Elena Alexei – o mămică din Capitală, maternitatea a impulsionat-o să creeze un produs care poate simplifica viața mamelor cu micuți care cresc extrem de repede. A conceput extensia pentru body – un accesoriu mai mult decât util, care prelungește cu câteva luni viața acestei hăinuțe indispensabile! Mica afacere a Elenei prinde contur, mămica de 31 de ani făcut echipă cu Emma – fetița sa și modelul accesoriilor, dar și tăticul – care își ajută fetele cu soluții IT și motivație pentru lucruri mărețe. Am fost curioși să aflăm toate secretele proiectului BodyExtend.Me, iar ce ne-a mărturisit autoarea, aflați în interviul ce urmează.  

Dragă Elena, firul roșu al acestei povești este maternitatea – experiența care vă marchează profund. Vorbiți-ne despre minunea care v-a schimbat viața.

Despre Emma cred că aș povesti ziua întreagă, pentru că într-adevăr e o minune care mi-a dat viața peste cap și m-a ajutat să mă redescopăr pe mine însămi. Nu credeam că pot să iubesc o ființă mică atât de mult, încât atunci când o cuprind, să am impresia că o sufoc, dar ea așa mă rabdă. Totodată, ea este sursa inspirației mele și pentru asta îi sunt recunoscătoare și sincer sper că atunci cînd va crește mare, se va mândri!

18052568_10155229104736591_1753420792_n

Aș putea spune că maternitatea v-a sugerat o idee genială. Cum s-a întâmplat să descoperiți inovația vestimentară Body Extend Me?

Mamele ne demonstrează mereu că sunt inventive și creative, mai ales atunci când se confruntă cu o problemă pe care își doresc neapărat sa o rezolve, iar eu sunt încântată când văd că apare câte o soluție inovatoare, care sa ne simplifice viata.

De fapt, nu este o idee nouă sau inventată de mine, doar că e mai puțin cunoscută la noi, mămicile din toată lumea sunt adepte ale acestui accesoriu, dar și ale conceptului de minimalism, economie și soluții practice la capitolul maternitate. P

lus la toate, eu am născut o fetiță care seamănă leit tăticului și care e destul de lunguță, deci în mare parte ea foarte repede a ieșit din hăinuțe și extensia pentru body a rezolvat această problemă și sunt sigură că toate mămicile întâmpină o astfel de problemă, de aceea și am creat acest produs.

18052825_10155229104771591_220195550_n

Ce înseamnă de fapt extensia pentru body și care sunt avantajele sale?

15391018_1386162768070093_1964963774995141692_nExtensia pentru body este un mic accesoriu complementar body-ului. Atunci când acesta devine mic, intervine ea și îi prelungește viața cu încă 1-3 luni de utilizare. Mie mi-ar fi plăcut s-o descopăr mai devreme, pentru a profita la maxim de avantajele ei. Mi-a ușurat viața cu mult, reducând din multitudinea de preocupări pe care le are orice mamă: shopping regulat, timp economisit, mai mult spațiu în garderobă. În plus, fetița mea, care e foarte activă, se simte confortabil cu ea, a prins bine și când a mers dea bușilea, când a început să meargă, acum, când stă în nisipieră, noaptea când se rostogolește și astea sunt doar citeva exemple. Toate aceste experiențe presupun libertare de mișcare  – asta oferă extensia.

Plus că ea poate fi folosită în mai multe direcții: pentru body-urile de zi de zi și personalizate, cămășile body și polo, rochițele body, body cu fustiță tutu, rompers, dar o deosebită atenție merită faptul că e utilă în cazul mămicilor care folosesc scutece (textile/refolosibile/lavabile). Ele fac poponeața mai „bombată” și necesită mai mult spațiu și sunt mai voluminoase, mai ales pe timp de noapte, de aceea folosirea extensiei devine chiar o necesitate.

Cum ați decis să vă transformați descoperirea într-un proiect personal – o afacere? V-ați lăsat stimulată de studiile cu profil ecnomic? Cine sunt oamenii cărora ați dori să le mulțumiți pentru sprijin?

18034296_1522873891065646_487246884157887838_nDe fapt m-am „îmbolnăvit” de inspirație tot de la mămici, în prezent toate mămicile au o ocupație, un hobby, nu sunt o excepție, mi-am dorit să fac și eu ceva, niciodată însă nu m-am gândit că mă voi apuca de handmade, iar eu credeam că nu sunt făcută pentru așa ceva.

Însă m-am apucat serios de asta și nu îmi pare rău deloc. De exemplu, așa am învățat să cos la o raritate de mașină de cusut rămasă încă de la bunica și pentru asta vreau să îi multumesc mamei, care a păstrat această relicvă. Mulțumesc familiei din care provin și desigur propriei mele familii: fără ei și sprijinul lor, nu m-aș fi descurcat.

Și da, studiile sunt și ele un imbold în realizarea acestui proiect, demult îmi doream un proiect propriu, pe care să îl cresc ca pe un bebeluș și să ajung să cresc și eu împreună cu el.

18033235_1522873701065665_4602591322568735206_n

Lăsați-ne să vă descoasem puțin și la capitolul producție. Din ce sunt confecționate extensiile și prin ce se diferențiază sortimentul de articole?

În primul rând, vreau să menționez că extensiile sunt realizate handmade, într-o casă în care nu se fumează și nu cresc animale domestice, cred că asta preocupă mămicile în primul rând. Plus la toate, ele sunt create din bumbac moale și durabil, este exact conceput pentru pielea finuță a bebelușilor, astfel ele nu provoacă iritații și iau forma corpului, de parcă bebelușul ar purta un body obișnuit de o mărime potrivită.

La ele se mai adaugă capse folosite la producerea hainelor pentru bebeluși. Toate acestea formează un set din 3 articole, care pot fi folosite pentru toată garderoba bebelușului, indiferent de brandurile pe care mămicile deja le au în stoc, le-au primit cadou (la naștere/cumetrie) sau urmează să le cumpere pe viitor. Acest produs handmade, pe lângă faptul că fiecare mămică îl poate procura pentru sine și odorașul ei, mai poate fi făcut cadou unei proaspete mămici sau la baby shower-ul viitoarei mămici; cu siguranță se vor bucura de o astfel de soluție, aflându-se la început de drum.

Din toată gama variată pe care o avem, mămicile pot alege seturi pentru fetițe, băieței sau unisex. În cazul în care își doresc o comandă personalizată, o vom realiza cu mare drag, trebuie doar să ne contacteze.

cats

Îndrăznesc să întreb dacă ați pretins la drepturile de autor pentru această invenție, pentru că au existat suficiente cazuri în care răufăcători din RM au pretins la idei ce nu le aparțin.

Încă nu am ajuns atât de departe, de abia fac primii pași.

18035776_10155229227151591_1614803574_n

Știm că la acest proiect muncește cu dăruire întreaga familie. Cum vă repartizați rolurile și ce reguli de time-management vă ajută să vă dedicați cu trup și suflet?

Suntem un trio perfect, Emma e model – ea are rol de vedetă, iar mami și tati sunt în culise. Tati, fiind din domeniul IT, rezolvă și pune în aplicare ideile năstrușnice ale lui mami (deseori glumesc că el e și business consultantul meu personal, totodată și criticul meu, iar pentru asta îi mulțumesc mult), iar mami are foarte multe idei, însă a decis să meargă până la capăt anume cu aceasta.

În mare parte, când ai un copil mic, toate planurile suferă schimbări instant, dar datorită faptului că am o fetiță cuminte și care, dacă are o ocupație interesantă, îmi permite să mai reușesc pe furiș să fac lucrurile pe etape, chiar uneori o implic și pe ea ca să descopere ceva nou. Deci reguli nu există, încă nu am descoperit care e formula magică a time-managementului, poate o descopăr între timp, în schimb cred că dedicația cu care le fac se va resimți în fiecare piesă cusută.

18052731_10155229104756591_1615809847_n

Cuvintele scrise au mare putere de materializare. Cum ați dori să crească proiectul Body Extend Me? Planificați dezvoltarea și diversificarea produselor? Dar exportul?

Cu siguranță îmi doresc ca acest proiect să crească, pentru că scopul acestuia nu constă neapărat în bani. Până la urmă, vreau să fac cunoscută această soluție mămicilor, pentru că știu că sunt mereu în căutare de soluții și iată că există una practică, ce soluționează două probleme simultan și anume: mămici și bebeluși fericiți, dar și o abordare corectă a mediului: nu știu cum s-o numesc mai corect „Pay it back to the nature” sau tribut planetei în care trăim, pentru că astfel putem reduce considerabil din consumul uneori inutil de produse și să dăm o viață nouă lucrurilor.

Am fost inspirată și de ideea de transformare a peturilor în flis, material din care se confecționează haine folosite pentru timp de iarnă, munte etc. Asta cumva rezolvă problema ecologică a planetei, păi iată prin intermediul acestui proiect sper să aduc și eu partea mea de contribuție la acest capitol.

„Produs local, cu impact social” nu este o sintagmă întâmplătoare, eu vreau ca acest proiect să aibă continuitate și în altă direcție, de ex. să mă implic și în proiecte de fundraising, ajutând copii mai putin fericiți. De asemenea, vreau să mai lansez un proiect legat tot de BodyExtend.Me, la care lucrez și sper să îl lansez în curând, așa că așteptați-vă la suprize. Voi testa neapărat produsul și pe piața internațională, în magazinele online care se axează mai mult pe promovarea produselor handmade.

dv

Elena, ce mare învățătură de la mama ați moștenit cu mândrie și ați dori să-i transmiteți neapărat fetiței Dvs?

De la mama am învățat sa fac toate lucrurile cu calm și răbdare, iar orice nereușită e un pas înainte și o lecție de învățat, care te aduce mai aproape de scopul propus. Cred că asta îmi doresc s-o învăț și pe Emma: să se grăbească încet, cum o face acum.

Vă mulțumim pentu acest interviu și vă urăm multă inspirație!

18051669_10155229104766591_1369070893_n

Foto: BodyExtend.Me, Extensie pentru bodybodyextend.me