Dan Negru, unul din cei mai apreciați prezentatori din România și Republica Moldova, a fost impresionat de cadoul pe care l-a primit de la tânărul pictor, Sergiu Țopa. S-a întâmplat în cadrul emisiunii „Roata Norocului”, difuzată la Prime, unde acesta a participat.

Sergiu Țopa este un pictor de la noi, care creează tablouri unicate prin care combină stilul surrealism, cubism, nuar și minimalism siluetic. Tabloul care l-a primit în dar Dan Negru combină mai multe elemente care au o semnificație profundă și o mare legătură cu familia prezentatorului. Emoțiile și surprinderea „regelui audiențelor” s-au putut citi pe față la vederea operei de artă. Tânărul pictor a utilizat în tablou o dată foarte importantă și emoționantă pentru Dan, și anume data de 18 iunie 1951 atunci când au fost deportați foarte mulți români în Bărăgan, printre care era și familia prezentatorului.

„Ești tare! Mulțumesc frumos! M-ai emoționat!”, a spus Dan Negru, prezentatorul emisiunii „Roata Norocului”.

După un rând de aplauze și o discuție între cei doi Dan Negru a spus:

„Deportarea românilor în Bărăgan, acolo unde era și familia mea, s-a făcut în niște trenuri numite bouvagon. Erau puse animale acolo și … Tu ai pus și trenul. Bravo, Sergiu!”

Dan Negru recunoaște că știa despre operele de artă făcute de Sergiu și că l-a urmărit și anterior la o emisiune de la noi.

Autor: Micaela Nemîchin, stagiară

Distribuie articolul: