Maria Grazia Casella este jurnalistă, fotografă, scriitoare web și o călătoare înrăită. Ea zice că sunt suficiente 5 zile ca să rămâi fascinat de o țară care a știut să o cucerească pe ea cu peisaje bucolice, o atmosferă a vremurilor de demult, cu bunăvoința oamenilor și un stil de viață simplu, adevărat. Iată 10 motive pentru care italiana crede că trebuie să vizitezi Moldova. 

Unul din locurile care trebuie vizitate este chiar capitala Chișinău, despre care jurnalista spune că abundă în verde. Are parcuri imense, străzi cu arbori și grădini înflorite, mai ales în centrul orașului unde sunt concentrate atracțiile turistice. Dacă vă pomeniți în oraș duminică, neapărat să mergeți la slujbă ca să intrați în contact cu spiritualitatea profundă a poporului moldav. Veți observa că toate femeile au capul acoperit în semn de devotament. Dacă nu aveți o batistă o puteți procura la un preț mic, la Piața Centrală, care se află în locul pieței de kolhoz din epoca sovietică. Aici găsiți legume, fructe și produse care ajung proaspete în fiecare zi din sate.

Pe lângă tururile pe la beciuri și vinării, Maria Casella recomandă lecții de culinărie, și anume gătirea plăcintelor. Plăcintele sunt o specialitate ce nu lipsește niciodată de pe masa moldovenilor.

ob_e8bbab_img-20170608-172530

Nu puteți spune că ați fost în Moldova dacă nu ați ajuns la Orheiul Vechi. E un complex istoric, natural, care a inspirat timp de secole artiștii și poeții. Are tot ce trebuie ca să fie înscris în patrimoniul Unesco.

ob_56c52b_img-20170610-141959-01

Maria recomandă vizitarea sătucului Butuceni, apoi a localității Palanca. Trebuie să vizitați satul Palanca, pierdut printre coline și păduri, în inima Moldovei, unde oamenii încă se mai deplasează cu căruțele trase de cai și păstrează tradițiile agricole, pastorale. Tatiana Popa a deschis ușa casei sale părintești pentru vizitatori, casă transformată în muzeul artizanatului rural moldovenesc. Asta, după ce părinții au trecut prin experiența deportării în Siberia.

ob_0b446e_6100278

Citește și:  Tatiana Popa vine la serviciu în „Casa Părintească” (Video)

Se mai recomandă vizitarea Transnistriei, despre care jurnalista spune că e o țară care nu există. Vedeți toate motivele în articolul postat pe blogul ei.

Sursa: compagniadeiviaggiatori.com