Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins marți pentru a doua oară solicitarea de transfer a judecătoarei Marina Curtiș de la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, la instanța din Capitală. Magistrata, care are cinci copii și locuiește cu familia la Chișinău, a solicitat transferul la o judecătorie din apropierea domiciliului și în august 2019, dar membrii CSM i-au respins solicitarea, scrie portalul Anticorupție.

Marina Curtiș zilnic este nevoită să facă naveta la Taraclia, suportând cheltuielile pentru drum din cont propriu. Costul biletului de călătorie într-o direcție constituie 87 de lei, a spus judecătoarea pentru sursa citată. Astfel, magistrata trebuie să scoată din buzunar circa 3.500 de lei doar pentru biletele de călătorie.

Curtiș a ajuns judecătoare de instrucție la Judecătoria Taraclia în 2012. Cinci ani mai târziu, ea a fost numită în fucția de judecător la Judecătoria Cahul, până la atingerea plafonului de vârstă. În octombrie 2017 a fost transferată temporar la Judecătoria Criuleni, unde a activat până în ianuarie 2019, când a fost desemnată din nou pentru exercitarea atribuţiilor judecătorului de instrucţie de bază la Judecătoria Cahul.

În 2018 magistrata a luat în credit un apartament de 83 de metri pătrați, în Capitală, prin programul „Prima casă 3”.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: