Îți propunem să citești o scurtă istorie care vorbește despre puterea cuvântului în educație. Într-o zi, Thomas Edison, întors acasă de la școală, i-a transmis mamei un bilețel de la profesor.

Mama, cu lacrimi în ochi, a citit scrisoarea cu voce tare:

„Copilul DVS este geniu. Școala noastră este prea mică pentru el și noi nu avem profesori care ar putea să-l învețe ceva. Vă rugăm să-l instruiți acasă.”

Mulți ani mai târziu, după moartea mamei, când Edison era deja un inventator cu renume, făcând ordine printre lucrurile ei, a găsit aceeași scrisoare. A deschis-o și a citit-o:

„Feciorul dvs. are deficiențe de intelect. Noi nu mai putem să-l instruim în școală împreună cu ceilalți copii. De aceea vă recomandăm să-l țineți acasă și să-l instruiți individual.”

Thomas Edison era un copil cu deficiențe mintale. Datorită eroismului mamei sale, a devenit unul dintre cei mai renumiți genii ai secolului.

Foto: Thefamouspeople.com

Foto: Thefamouspeople.com

Această întâmplare ne face să medităm asupra faptului: cât de mult contează pentru om autoaprecierea și felul cum el se simte. O abordare corectă a unei situații îl poate face pe om să „răstoarne munții” sau, din contra, să-l inhibe și să-l descurajeze dacă vor fi folosite cuvinte ofensatoare.

 

Sursa: facebook.com