Vinul, muzica și fragmentele lecturate au trezit fiori pentru zeci de suflete, iar responsabil de acest lucru a fost tânărul scriitor Dumitru Rău, care a marcat primăvara prin lansarea primul roman „Umbre de trandafir”. Este cea de-a doua carte lansată de scriitor, iar evenimentul s-a desfășurat la Sala cu Orgă din capitală, unde s-a bucurat de un mare succes.

Pe umerii femeii se ține lumea

Autorul a invitat pe toți cei care doresc să descopere o adevărată istorie de viață a unei femei luptătoare, scrisă prin ochii unui băiat și expusă în 80 de pagini. Cartea are și un trailer oficial prin care înfățișează arta de a fi mamă și dăruirea unei femei.

„Mulțumesc tuturor pentru că într-o zi de vineri, în care, de obicei ne lăsăm timp pentru odihnă după cinci zile de muncă, ați preferat să veniți la Sala cu Orgă, un loc impunător prin artă. Este o carte inspirată din fapte reale, povestea unei femei care am avut ocazia să o descopăr întâmplător și care din dăruire și-a sacrificat propria viață în încercarea de a salva alte vieți. De aceea, nu veți întâlni denumiri de orașe, străzi, ani, vârste și chipuri, dar aveți toată libertatea de a vă imagina personajele și trăi alături de ele. Nu știu cine este femeia și dacă o voi mai întâlni, însă aș vrea ca într-o zi să deschidă această carte și să-și vadă istoria”, a menționat Dumitru Rău.

Oaspeții au avut parte și de surprize din partea autorului, fiind organizate câteva concursuri.

„A fost un eveniment foarte așteptat de către Dumitru, care s-a pregătit insistent și a avut emoții atât până la lansare cât și în timpul ei. Noi nu ne-am așteptat la atâta lume, dar a fost o surpriză plăcută, și ne bucurăm mult că oamenii au fost foarte receptivi și au venit să-l susțină”, ne-a dezvăluit Valentina Ursu.

Gânduri sublime așezate pe hârtie

Interpreta Stela Botez a fost și ea prezentă la eveniment, susținându-l și urându-i succes în tot ceea ce face.

„Primul volum de poezie citit, m-a impresionat foarte mult și aș spune că Dumitru Rău este un tip de scriitor tânăr care gândește foarte sublim, iar aceste gânduri le înșiră frumos pe hârtie. Lansarea romanului de astăzi m-a intrigat să-l citesc cât mai repede pentru că povestea este una dureroasă dar interesantă, surprinsă din viață și abia aștept să văd cum autorul a combinat povestea femeii reale cu scrierea lui. Evenimentul de astăzi a fost unul reușit, întrucât a venit foarte multă lume, a fost totul îmbinat cu artă și aici mă refer la oamenii care au cântat, atât instrumental cât și vocal, dar și cei care au lecturat fragmente din romanul lui”

Toți cei care au contribuit la realizarea cărții, dar și prietenii lui Dumitru au venit cu cuvinte de felicitare și mulțumire.

„Sunt recunoscătoare faptului că sunt aici, deoarece îi urmăresc creațiile sale, iar cartea și anume scrisorile citite m-au impresionat profund și până la lacrimi. Eu sunt o cititoare înrăită, iar această carte este pe lista așteptărilor și abia aștept s-o lecturez’’, ne-a spus Alexandra Guzun.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de fotografii și o serie de autografe din partea autorului.

Autor: Rodica Popa, stagiară

Sursa foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: