Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamelor orfane, minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veţi avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal. Una dintre aceste beneficiare este Vera.

Vera are 37 de ani și este mama unui minunat băiețel de un an și 6 luni. E trecută prin mai multe greutăți, iar din momentul când a devenit mamă a  rămas fără sprijin din partea familiei și a tatălui copilului.

Are o soartă grea, fiind fără susținere a fost nevoită să se descurce singură, fără o profesie și un loc de muncă. Pentru ea, familia nu înseamnă acel loc în care cineva te protejează, în care domnește fericirea și căldura. Familie, în copilăria și maturitatea Verei e despre cum fiecare se descurcă cum poate, iar sprijinul vine mai mult de la cei străini.

Nici tatăl băiețelului nu a fost omul alături de care să poată construi o familie.  Acesta, neavând un venit stabil era imposibil să le ofere ei și lui Cristian cele necesare. Fără a-și asuma vreo responsabilitate, pur și simplu i-a abandonat pe ambii.

Așa au ajuns în stradă…

La Centru Maternal a venit acum câteva luni. A încurajat-o o doamnă care a găsit-o în stradă, plângând și cu pruncul în brațe. Era la limita disperării, dar știa un singur lucru, pe Cristian, nu putea să-l abandoneze, nu putea să-l lase să trăiască ceea prin ce a trecut ea.

Aici are un adăpost și o masă caldă. Alături de ea și copil este echipa din Centru, dar și alte câteva mame care trăiesc povești similare.

Mihaela Belei, coordinator program Centrul Maternal, afirmă: „În contextul pandemiei, e complicat să găsești soluții pentru viitorul lor. Este complicat și pentru că mama nu are o meserie, dar și pentru că nu își poate duce copilul la creșă, ca să-și găsească un loc de muncă. Dar suntem încrezători, pentru că, deși Vera nu a avut un model de familie, un exemplu de la care să învețe ce înseamnă atașament și grijă părintească, la rândul ei e o fire responsabilă și prudentă, cu atenție își îngrijește copilașul și vrea ca acesta să crească în siguranță și iubire. Desigur că, e nevoie de timp și ajutor comun ca să poată învinge toate provocările vieții și să-și construiască un viitor mai bun.”

În ajun de Crăciun dăruiește cu Diaconia, susține a 10-a ediție a campaniei „În brațele mamei”.

Vezi 5 idei de implicare:

  • Dăruiește-ți ziua ta de naștere pentru copilașii din Centrul Maternal;
  • Organizează o cină caritabilă și colectează fonduri pentru susținerea centrului;
  • Comandă felicitări de Crăciun speciale;
  • Organizează o colectă în echipă și devină Moș Crăciun pentru copilașii din program;
  • Donează fonduri :

Cu 5400 lei asigurați o lună de asistență complexă pentru un cuplu mamă – copil.

Cu 180 lei oferi o zi de asistenţă.

Donează prin edonaţii, platforma Patreon sau  prin terminalele de plată MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Oricine poate veni cu propriul aport de imaginaţie în a face bine.

Număr de contact: 067 712 300.