O îndrăgită formație de la noi a lansat un nou clip, creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Este vorba de celebra formație „Zdob și Zdub”, care ne-a reprezentat țara la Eurovision Song Contest, care a lansat un nou clip pentru piesa „Muma Pădurii” creat graţie inteligenţei artificiale (AI).

Inteligența artificială a creat în acest videoclip o lume ilustrativă care îmbină elemente de suprarealism, fantezie și artă experimentală. Melodia face parte de pe albumul „Bestiarium”, apărut în toamna anului 2019. Videoclipul experimental a fost filmat și editat de producătorul de clipuri Igor Levinski, care colaborează cu trupa 20 de ani, scrie Adevărul.

Clipul este o creație unică, datorită faptului că a fost dezvoltat cu ajutorul tehnologiei avansate a inteligenței artificiale. Fiind antrenată pe baza diferitelor stiluri vizuale, AI a creat o lume ilustrativă uimitoare care îmbină elemente de suprarealism, fantezie și artă experimentală. Totodată, acesta este primul proiect în acest sens din Moldova, care va atrage atenția iubitorilor de muzică și cunoscătorilor de artă contemporană.

„Cu videoclipul «Muma Pădurii» încheiem seria de clipuri de poveste din albumul nostru «Bestiarium», care a fost lansat în noiembrie 2019: «Lupul Solitar», «Omul Liliac», «Сolinda Leului», «Ursul», «Sânziene», «Miorița». Printre turnee, producătorul nostru de clipuri, Igor Levinski, ne-a sunat și ne-a propus să încercăm să filmăm un videoclip folosind noile tehnologii ale inteligenței artificiale”, a spus Roman Iagupov solistul trupei „Zdob și Zdub”.

Distribuie articolul: