La licitația lui Nate Sanders a fost prezentată o colecție de fotografii timpurii cu Marilyn Monroe. Cea mai discutată a fost imaginea în care vedeta, având 20 de ani pozează topless. 

În 1946, actrița încă nu și-a vopsit părul în blondul ei legendar. Fotografia a fost făcută de Earl Moran și semnată personal de redactorul șef Playboy, Hugh Hefner. Prețul inițial pentru fiecare fotografie este de 1000 de dolari, dar pentru o fotografie rară cu Marilyn dezbrăcată, va trebui să plătiți cel puțin 4000 de dolari. Licitația se încheie astăzi.

Nate Sanders, proprietarul casei de licitații, a subliniat că fotografiile originale ale actriței sunt rare. „Sunt portrete magnifice ale lui Monroe, care sunt foarte apreciate de colecționari”, a spus el pentru New York Post.

Fotografia a fost făcută în 1946, însă, revista Playboy a publicat-o abia în 1987 – la 25 de ani de la moartea actriței americane. Hefner nu a cunoscut-o niciodată pe Monroe personal, dar era un mare fan al ei. În 1992, el a plătit 75.000 de dolari pentru a fi îngropat lângă cripta ei în cimitirul Westwood.

Distribuie articolul: