Myreen povestește cu licăr în ochi despre cum și-a părăsit zona de confort, ca să pornească o afacere de familie în agricultură împreună cu soțul ei moldovean. Myreen și Sergiu Leancă s-au cunoscut acum trei ani, la Dubai. Lucrau la aceeași companie. „Prima noastră interacțiune a fost accidentală, atunci când ne-am așezat unul lângă altul în autobuzul companiei, în drum spre casă. El s-a prezentat, m-am prezentat si eu. După acea primă discuție extrem de interesantă, stăm tot timpul unul lângă celălalt și am devenit mai mult decât prieteni”, spune zâmbind Myreen.

unnamed-8

Până a se căsători cu Sergiu, tânăra nu știa nimic despre Moldova, dar acum se bucură din plin de toate. Crede că bucătăria tradițională este incredibilă! Soții au plantat o livadă cu prune primăvara trecută și așteaptă nerăbdători ca munca lor să dea roade, la propriu, dar și la figurat. Studiază mult despre agricultură, inclusiv din vizite la fermele de peste hotare.

livada-de-prune-costangalia

Tinerii planifică să extindă livada, apoi să planteze și alte tipuri de pomi fructiferi, în funcție de cererea de pe piață. În Filipine, povestește Myreen, populația este foarte densă și puțini sunt cei care își pot permite luxul de a avea o grădină proprie. În schimb, la Coștangalia, spațiu este …berechet, scrie reportaje.moldova.org.

Îi lipsesc bucatele tradiționale filipineze și fructele tropicale, dar Myreen spune că alimentele moldovenești îi sting dorul cât ai zice pește.

„Brânza, untul, pâine, vinul, sucurile, gemurile și mezelurile sunt toate făcute acasă. Fructele, carnea, verdeața și ouăle sunt toate din gospodăria noastră. Poți zice că mâncarea în Moldova este incredibilă. De asemenea, apa din fântână este cel mai bun lucru pentru zilele aride de vară”, adaugă tânăra.