Cu un singur creion și cu o pensulă transformă femeia în bărbat. Asta mi s-a întâmplat mie când am ajuns pe mâna Margaritei Sudaricova. Margarita Sudaricova, make-up artist pentru film, teatru și televiziune stăpânește excelent vopselele și orice alt instrument care ajută la transformarea actorilor în orice personaj îi poftește inima regizorului. De 8 ani locuiește în capitala Rusiei, fiind originară din Moldova. Am prins-o în scurta ei vacanță ca să vorbim despre cum a început cariera ei peste hotarele țării, despre gafele care se întâmplă în cinema chiar și la Hollywood. 

00626.00_06_01_14.Still009

„Fac machiaj artistic, machiaj de sculptură, plastic, machiaj cu efecte speciale. Mi-a fost mereu interesant, iar dacă am suficient timp pentru a pregăti machiajul, atunci pot face orice. De exemplu, am făcut un machiaj pentru emisiunea „Odin v odin”. L-am transformat pe un om în artistul Lazarev. Acolo am făcut anume o mască, din silicon. Tot mai des, oamenii care nu au nicio legătură cu actoria sau televiziunea își doresc un machiaj realistic. Niște băieți au decis să îi facă șefului o surpriză, optând pentru o mască identică cu chipul lui. E o plăcere costisitoare, a participat toată compania la plata serviciilor de elaborare a lucrării. Prețul pentru o asemenea transformare variază între 70 mii și 300 mii de ruble, ceea ce înseamnă de la 1000 euro și mai mult. E atât de scump, deoarece sunt implicați specialiști și materiale scumpe”, povestește Margarita.

Vorbind despre machiaj, să știți că și la Hollywood se fac greșeli…

„Desigur, ca peste tot. Neconcordanță la machiaj…atunci când într-o scenă coafura arată într-un fel, iar în scena imediat următoare altfel.  Anumite efecte speciale pe față pot fi pe stânga, într-o scenă, apoi pe dreapta. Bărbații de la sunet au observat și microfonul în cadru. Machiajul eroinei principale e schimbător. Spre exemplu, aleargă într-o scenă și e toată transpirată pe față, ca brusc să apară cu un machiaj proaspăt, frumoasă. Desigur, se consideră o greșeală gravă.”