Micuții au venit pe lume pe 9 martie. A fost o intervenție delicată, potrivit medicilor, însă din fericire bebelușii s-au născut perfect sănătoși.

Premieră medicală naţională la Iaşi. O femeie în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus, a născut patru bebeluși perfect sănătoşi. Intervenţia a avut loc marţi, 9 martie, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi, și a fost complicată de faptul că mama suferea de trombocitopenie și avea un defect atrial operat, scrie adevărul.ro.

Femeia era însărcinată în 34 de săptămâni şi prezenta, pe lângă infecţia cu noul coronavirus, trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Aşa că intervenţia a fost una delicată, spun medicii.

Intervenţia a fost una delicată, spun medicii. „Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei patru copii, toţi de sex masculin, au venit pe lume prin intermediul unei operaţii cezariene. Din fericire, totul a decurs bine şi atât mama, cât şi cei patru micuţi se simt bine.

„Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină. Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări şi multă sănătate întregii familii”, au transmis reprezentanţii maternităţii ieşene.

Sursa: adevărul.ro.