Istoria se repetă și oamenii din nou suferă din cauza rechinilor. Pentru mulți, vacanța anului 2022 se transformă în tragedie. Potrivit newsweek, o turistă din Statele Unite ale Americii a fost ucisă de un rechin taur în timp ce făcea snorkelling cu un grup de prieteni. 

Tragedia s-a întâmplat în Green Cay. Zona se află la aproximativ 800 de metri nord-vest de Rose Island, o insulă privată în largul orașului Nassau. 

Deși autoritățile nu au făcut public numele victimei, angajatorul femeii a identificat-o ca fiind Caroline DiPlacido. Universitatea Gannon, unde femeia lucra a transmis că femeia se afla în vacanță cu familia sa în Bahamas în momentul atacului.

„Caroline a fost o prezență puternică de bunătate și prietenie pentru colegi, studenți și comunitatea în general și a prețuit multe legături de familie cu Gannon”, a declarat directorul școlii unde DiPlacido era coordonator de proiecte pentru biroul de relații cu comunitatea și guvernul din campusul Erie.

Ea a sosit în Bahamas cu o navă de croazieră marți dimineață. O barcă de turism privată a dus grupul ei să facă snorkelling în largul Insulei Rose.

Membrii familiei au fost martori la atac. Împreună cu un operator de turism, aceștia au scos-o din apă și au dus-o cu barca la Fort Montagu din Nassau. Zona a fost izolată și închisă pe termen nedefinit pentru cei care fac snorkeling.

Ultimul atac de rechin înregistrat în Bahamas a avut loc în 2018. Acesta spune că rechinii taur sunt printre cei mai frecvenți atunci când vine vorba de atacuri neprovocate asupra oamenilor.

Ce cunoaștem despre rechinul taur?

Așadar, potrivit toateanimalele.ro, rechinul taur poate fi întâlnit în apele tropicale, subtropicale și temperate în estuare sau pe coastele Asiei, Africii, Australiei sau Americii.

Preferă să înoate în apropierea tarmului în ape cu adâncimi până la 30-50 de metri.

Numele de rechin taur vine de la reputația de animal feroce și a corpului îndesat asemănător taurului.

Rechinul taur este un pește care mănâncă foarte mult. Lăcomia îl caracterizează foarte bine. Din dieta lui fac parte diverse specii de pești, broaște țestoase, mamifere, moluste, calamari, crabi, crustacee etc. Se mai hrănește și cu alte specii de rechini de obicei mai mici.

Dă senzația că se deplasează încet, iar când hrana este destul de aproape o atacă cu mișcări iuți. Fiind un pește lacom preferă prăzile mari.

Distribuie articolul: