O femeie din Bălți, Olga Supciuc, a aflat, peste 42 de ani, că fiica ei considerată moartă ar fi în viață. Acum femeia își caută cu disperare fiica pierdută în maternitate.

Conform Btv.md, tocmai peste 42 de ani, femeia a aflat că fetița pe care o considera moartă ar fi, de fapt, în viață și ar fi fost adoptată de o altă familie. Olga a decis să-și facă auzită istoria, în speranța că o va găsi pe Eugenia. Femeia, cu lacrimi în ochi, își amintește în amănunte zilele petrecute pe coridoarele spitalului și insistența medicilor de a renunța la copilul său.

„Îmi amintesc… Și nu cred că o să uit vreodată… Pe 10 iulie 1979, am adus pe lume cea de-a doua fiică. Nu mi-au arătat copilul. A fost dus. Atunci am întrebat cine s-a născut, moașa mi-a spus că e o fetiță.

Peste ceva timp, fetița a fost adusă mamei. Asistenta medicală încerca cu orice preț să o convingă pe Olga să renunțe la ea, din motiv că micuța s-a născut cu hernie de disc.

„Mi-au arătat spatele copilului. Am văzut această hernie… Apoi copilul a fost dus. Mai mult nu mi-au spus nimic în acea seară. A doua zi sora medicală a venit să-mi lege pieptul și m-a anunțat că nu am voie să alaptez

Următoarele trei zile, Olga nu și-a mai văzut fetița. Abia în a patra zi după naștere, a fost transferată în Spitalul pentru copii din Bălți. Atunci femeia a semnat câteva foi, după cum i-a explicat asistența medicală, erau niște acte necesare pentru transportarea fetiței către instituția medicală și, aici, femeia a fost despărțită de copil. Medicul i-a spus femeii că nou-născuții cu o astfel de maladie rămân internați în spital și au puține șanse la viață. Totodată, angajatul medical o convingea pe Olga să scrie cerere de refuz la copil.

Peste două ore, Olga a fost chemată din nou de șefa secției. Aceasta i-a spus că mamele care nu alăptează nu pot rămâne în spital. Totodată, aceasta a îndemnat-o să vorbească cu soțul în privința refuzului la copil. Femeia nu s-a putut opune și a mers acasă. Soțul femeii a început a plânge. Pe când aceasta era în maternitate, medicul încerca să-l convingă și pe el să semneze refuzul la copil.

A doua zi, a mers la șefa Secției. Însă, chiar în holul instituției s-a întâlnit cu cineva care a anunțat-o că fetița s-a stins din viață. Medicul nu i-a permis să vadă micuța, nici nu i-a înmânat actele de naștere și deces ale copilului. Cu inima îndurerată, Olga a mers acasă. În toți acești ani, femeia a crezut că fiica sa Eugenia a decedat. 

Însă, toate acestea până în ziua când a murit soțul Olgăi. Femeia s-a adresat unui notar pentru procedura de acceptare a moștenirii. Ceea ce a urmat i-a schimbat total viața.

„Am pregătit actele mele, ale fiicei Marina și fiului Dumitru. Peste două luni, notarul m-a întrebat cine este Eugenia Supciuc. I-am spus că este vorba despre fiica mea, care a decedat la câteva zile de la naștere, dar nu am niciun act. Am fost nevoită să mă adresez la Starea Civilă pentru a obține copia certificatului de naștere. Responsabilii au refuzat solicitarea mea. Mi s-a spus că copilul este viu și a fost înfiat de o familie…”

Olga este convinsă că fiica ei este în viață și își dorește să o revadă. Aceasta s-a adresat către organele competente pentru a investiga cazul. Femeia a venit cu o adresare către Eugenia și posibila familie care ar fi înfiat-o.

Află mai jos toată istoria acestei familii:

Sursa: Youtube/BTV

Distribuie articolul: