O femeie în vârstă de 102 ani, infectată cu noul coronavirus, a fost externată dintr-un spital din orașul Genova. Femeia, pe nume Lina, a fost internată cu două săptămâni în urmă. Aceasta suferea de insuficiență cardiacă, iar după ce a trecut un test Covid-19 în spital, rezultatul a fost pozitiv. Acum ea se află în carantină.

„Aveam mici speranțe. Coronavirusul afectează cel mai frecvent vârstnicii. Dar Signora Lina și-a arătat caracterul”, a spus medicul Vera Sikbaldi.

Sursă: glamour.ru

Mai devreme s-a vorbit despre recuperarea unui bărbat de 101 ani. El a fost externat dintr-un spital din orașul Rimini pe 26 martie. Pacientul a petrecut ceva mai mult de o săptămână în clinică. The Local, redacția italiană, menționează că bărbatul s-a născut în 1919, pe timp de o altă pandemie – gripa spaniolă, apoi a supraviețuit pe timp de cel de-al Doilea Război Mondial și acum, pe timp de coronavirus.

„S-a descurcat. Familia l-a dus acasă. Acesta ne învață că și la 101 de ani, soarta noastră nu este prescrisă. În timp ce în fiecare zi ni se spune în cronici triste despre un virus care ucide oamenii în vârstă, această persoană dă speranță pentru viitor”, a declarat viceprimarul din Rimini, Gloria Lizi.

La sfârșitul lui 2019 a fost înregistrat un focar de coronavirus. După distribuția sa pe scară largă, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut boala ca o pandemie.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: