Poliţia daneză a aplicat vineri prima amendă pentru portul în public al vălului islamic integral, niqab. Potrivit The Guardian, de la 1 august, în Danemarca este interzisă purtarea niqab-ului sau a altor accesorii care maschează faţa, iar nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amenzi de până la 10.000 de coroane, echivalentul a 1340 de euro.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au fost chemaţi  într-un centru comercial din Horsholm, unde o femeie de 28 de ani, care purta niqab, s-a luptat cu altă femeie, care a încercat să îi smulgă vălul.

La sosirea forţelor de ordine, victima agresiunii îşi pusese niqab-ul la loc. Poliţiştii au fotografiat-o şi au obţinut înregistrări ale incidentului de la camerele video de securitate.

Purtătoarea de niqab a fost informată că va fi amendată cu 1000 de coroane şi că trebuie să aleagă: ori îşi scoate vălul, ori părăseşte spaţiul public. Femeia a ales să plece.

Restricţii asemănătoare celor din Danemarca privind vestimentaţia tradiţională islamică sunt deja în vigoare în Austria, Belgia, Franţa şi Germania.

Distribuie articolul: