O femeie de afaceri din orașul Bălți, în vârstă de 57 de ani, a fost plasată în arest pentru 30 de zile, după ce a pregătit omorul la comandă al amantei fostului său soț, scrie Agora.md

„Femeia a întreprins acțiuni concrete întru obținerea din baze de date, accesate ilegal privind adresele de serviciu, de domiciliu și ale unor rude apropiate victimei”, susțin reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ulterior, aceasta a identificat un executor care ar urma să comită omorul în Chișinău, fapt pentru care i-a promis remunerarea cu cinci mii de euro.

Bărbatul a colaborat de la început cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al MAI, care în rezultatul măsurilor speciale de investigații, au documentat faptele infracționale.

În scopul acumulării probelor,  omorul victimei a fost înscenat, iar în baza imaginilor fotografice prezentate de către bărbatul clientei învinuite, aceasta i-a oferit banii promiși.

În aceste momente, procurorii PCCOCS, au reținut-o în flagrant pe femeie, iar apoi demersul privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile a fost admis de judecători.

Potrivit legii, pregătirea omorului unei persoane, săvârșite cu premeditare, la comandă se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

Distribuie articolul: