Deși deținea toate actele de călătorie în regulă, o cetățeană a Ucrainei a recurs la traversarea clandestină a frontierei de stat. Cazul a avut loc în dimineața zilei de joi, 18 februarie, fiind consemnat la frontiera de est a țării, scrie Agora

În jurul orei 03:25, pe direcția localităților Ștefănești – Dălniceni, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri a observat un mijloc de transport care se deplasa spre linia frontierei de stat. La scurt timp, din autoturism a coborât o persoană care și-a continuat drumul spre graniță. Polițiștii de frontieră au intervenit imediat pentru contracararea ilegalității. Aceasta s-a dovedit a fi o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 40 de ani, domiciliată în orașul Kiev.

Femeia și-a recunoscut vina, declarând că a venit în Republica Moldova la începutul săptămânii, de asemenea, în mod fraudulos. Pentru că suntem în perioada pandemică. a crezut că la traversarea legală a frontierei va fi plasată în autoizolare, însă avea nevoie de o vizită pentru o perioadă scurtă. A spus că intenționa să-și viziteze un amic.

Pe numele femeii au fost pornite două cauze penale, pentru tentativă de infracțiune și pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Incidentul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Pentru fapta incriminată, femeia riscă fie o amendă de până la 37.500 de lei, fie de la 150 la 200 de ore de muncă neremunerată, fie până la doi ani de închisoare.

Sursă: Agora