O femeie în vârstă de 50 de ani, din comuna Camenca, raionul Glodeni, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care s-a produs în propria casă. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:33, pe data de 3 ianuarie. Pompierii au luptat cu flăcările circa o oră, susține Agora

Incendiul a distrus acoperișul casei și bunuri materiale din două camere. Totodată, în timpul intervenției într-o odaie, pompierii au depistat cadavrul carbonizat a proprietarei.

Potrivit primelor cercetări cauza preliminară a incendiului, stabilită de angajații IGSU ar fi încălcarea regulilor la exploatare a coșului de fum.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor în perioada rece a anului. Specialiștii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire.  Pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și a sobelor înainte de utilizare. De asemenea cetățenii sunt rugați să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire. Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte.

Distribuie articolul: