Au crezut că i-au ascuns bine, dar nu a fost așa. Funcționarii vamali de la punctul de trecere Sculeni au depistat 15.000 de dolari SUA ascunși în interiorul scaunului auto pentru copii la o familie ucraineană. Potrivit cotidianul.md, suma urma să fie scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

Aceștia au supus controlului de specialitate un autoturism ce se deplasa din Republica Moldova spre Uniunea Europeană, condus de către un bărbat în vârstă de 40 ani, având la bord 2 pasageri.

În cadrul controlului vamal, șoferului și pasagerilor i-au fost înmânate formulare ale declaraților vamale DV-6 în scopul declarării bunurilor ce le transportă, astfel, de către ultimii fiind declarate mijloace financiare în sumă de 29 600 dolari SUA.

Ulterior, funcționarii vamali acționând în baza analizei de risc, au supus mijlocul de transport controlului vamal fizic, în urma căruia au fost depistați 15.000 dolari SUA dosiți în interiorul scaunului auto pentru copii, sumă care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

În consecință, mijloacele financiare nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă. 

 

 

Distribuie articolul: