Diana Ciornîi și-a început activitatea profesională la un restaurant din Chișinău. Pentru că era atrasă de lumea de la restaurant, îi plăcea ceea ce face și vroia să afle cât mai multe lucruri despre asta. De la a „face pizza” și până la Bibliotecă ulterior, e totuși drum lung.
Și-a amintit cu multe emoții despre primul ei job. Mai ales că își dorea să muncească, dar munca îi oferea și o independență financiară.
„Ma atras lumea de la restaurant. Doream să cunosc cu ce se mănâncă această meserie… Și de ce nu cum se prepară pizza. Experiența de la restaurantul Sănătate din Chișinău mi-a fost utilă și am rămas și cu multe amintiri plăcute”, declară tânăra.
Între timp, a schimbat profesia de bucătar pe cea de bibliotecar, pentru că „demult e în sângele meu. Am copilărit în biblioteca și era a doua mea casă. E o meserie destul de interesantă, deși nu e atât de ușoară cum cred alții”, mărturisește Diana care lucrează la Biblioteca Publică de Drept de 14 ani deja.
Întrebată fiind de ce nu e ușoară meseria de bibliotecar precum crede lumea, Diana a spus: „Dacă înainte venea lumea și împrumuta doar cărți, în ziua de azi sunt multe inovații. Bibliotecile s-au dezvoltat mult. Au o altă interfață, care e mult mai frumoasă. Bibliotecarii sunt instruiți la un nivel destul de profesionist. Iar biblioteca merge în ritm cu societatea”, ne-a mărturisit Diana.
Mult succes îi dorim în munca pe care o face.
Autor: Daniela Gorincioi, stagiară