O elevă care învață la Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, dar care locuiește în comuna Florești, a întârziat miercuri dimineața mai bine de o oră la școală. Se întâmplă în momentul în care între localități e o distanță de 10 km. Tânăra i-a scris primarului comunei Florești, Horia Șulea și i-a cerut o motivare, însă răspunsul edilului a fost unul ironic.


Azi dimineață am pornit spre școală cu autobuzul de 06:55 și la 8:49 am intrat pe poarta școlii. Asta înseamnă că voi avea o absență la prima oră pentru care va fi nevoie de motivare. Mă puteți ajuta cu una?”, l-a întrebat Dora Mariș pe primar pe Facebook.

Răspunsul a fost un simplu emoticon care zâmbește. Însă fata nu s-a lăsat descurajată.

„Chiar v-aș fi recunoscătoare… pot să o ridic de la Primărie în orice după-masă. Cu o motivare de la domnul primar sunt sigură că m-ar lua în serios profesorii”, a continuat Dora.

Atunci, primarul, aparent bine-dispus, i-a răspuns ironic tinerei care căuta doar o soluție.

„Bineînțeles. Sunt absolut convins și eu. Doar că noi eliberăm motivări doar pentru cei din Florești și nu și pentru cei cu școala în Sibiu. Încercați la domnul Neag (n.r. – directorului Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag) … sau Klaus Iohannis … ori Alin Tișe (n.r. – președintele Consiliului Județean Cluj)”, a scris Horia Șulea.

Când fata i-a spus edilului că a parcurs drumul Florești-Polus într-o oră și 25 de minute, reacția sa a fost succintă. „Perfect”, a zis Șulea.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: