Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamele orfane, minore și din alte categorii de risc.  În această perioadă veţi avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal „În braţele mamei”.

Irina are 14 ani și este una dintre beneficiarele Centrului Maternal. La o vârstă fragedă a pierdut tatăl, iar la scurt timp şi mama. Fiind speriată de singurătate și de greutățile vieții a căutat un om care ar iubi-o și cu care ar împărți problemele, dar și bucuriile. La scurt timp l-a întâlnit pe tatăl viitorului ei copil. Primele luni de relaţie erau ca o adevărată istorie de dragoste. Însă totul s-a schimbat atunci când a aflat ca este însărcinată. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ. Într-un final, Irina a ajuns fără vreun ajutor din partea cuiva, în aşteptarea unui copil, pe care trebuia să-l aducă pe lume, plină de griji şi probleme.

A venit în Centrul Maternal la 6 luni de sarcină, purtând în burtă cea mai mare comoară – băieţelul ei, care acum are deja 5 luni. Împreună se bucură de ceea ce le oferă viaţa în fiecare zi, iar echipa Centrului a devenit noua lor familie de la care învaţă meseria de a fi mamă, dar şi abilităţile de viaţă. Acolo a fost încurajată să îşi continue studiile, o ajută alte mămici beneficiare, dar şi educatorii sociali, care au grijă de băieţelul ei până se întoarce de la ore.

La întrebarea: Ce ar vrea să îţi aducă Moş Crăciun? A spus că are mare nevoie de un costum de sport şi adidaşi pentru ca să poată frecventa orele de educaţie fizică. (mărimea S, M; mărimea la încălţăminte 36- 37)

Cine poate să o ajute este îndemnat să sune la numărul de telefon: 069 474 814.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu un copil în braţe şi singură pe lume – în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Irina şi fiul ei, ci și alte zeci de mame care ajung la Centru.

Mai jos găsești lista celor necesare pentru mămicile de la Centrul Maternal:                               

Două cărucioare de vară şi două de iarnă, trei scaune de hrănit copilaşii, scutece mărimea 1-5, două  premergătoare, cadițe de baie, păturele groase, 3 uscătoare de păr, produse igienice pentru copii și maturi.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza edonaţii.

Produse igienice, donate direct la Sediul Misiunii Sociale Diaconia.

PS: Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.