Este vorba despre designera Victoria Cocieru, fondatoarea brandului Kheops, care de câțiva ani este stabilită cu traiul în America. Moldoveanca a participat la unul dintre show-urile de top din SUA, legate de industria fashion – Project Runway sezonul 18.

Creatoarea de modă Victoria Cocieru participă la Project Runway Bravo, care este un reality show american concentrat pe designerii vestimentari. Mai exact, timp de șase săptămâni, participanții concurează între ei pentru a crea cele mai bune articole vestimentare, fiind limitați de timp, materiale și temă. Emisiunea este în sezonul 18, iar printre jurați se găsește faimoasa Karlie Kloss, una dintre cele mai cotate modele din prezent.

„Dragi prieteni, începând cu 13 iunie eu nu o să am acces la telefonul meu până la 6 săptămâni. De asemenea nu o să-mi văd familia și prietenii în această perioadă.

In caz ca aveti ceva important sa imi spuneti, acum e momentul?. Din pacate nu pot sa zic ce o sa fac in acest timp deoarece e strict confidential, dar o sa aflati aproximativ in 10 luni, posibil și mai mult ?. Unicul lucru care pot să îl spun este că săptămâna trecută am primit un apel care mi-a schimbat cursul vieții la 180 de grade. Am așteptat acest sunet patru ani. Pentru mine, încă este incredibil și de neimaginat. Sunt în panică! Promit să fac tot posibilul ca Moldova să fie mândră de mine!”, scria Victoria la începutul verii lui 2019.

Uite că perioada de 10 luni despre care vorbea designera a trecut, iar acest show a început să fie difuzat la TV. După mai multe episoade care apar săptămânal, mai exact 8 pănă în prezent, moldoveanca a reușit să se remarcheze prin stilul și creațiile ei, reușind de mai multe ori să ajungă în topul favoriților juriului.

Victoria încearcă de fiecare dată să includă elemente din portul național, dar și să facă stilul veritabil al moldovencelor, cunoscut în SUA, lucru pentru care este apreciată de cele mai multe ori.

Recent, designera a publicat câteva secvențe video cu prezentarea creației sale în concurs. „De cinci ori în top”, a comentat ea postarea, dezvăluind că de fiecare dată când jurații îi comentează ținutele, aceasta are piele de găină: „Simt frică și entuziasm!”

Aceasta a dezvăluit pentru juriu că a dorit să arate că femeile din Moldova sunt bine îmbrăcate și au gusturi pentru modă și un stil bine dezvoltat.

Fondatoarea brandului Kheops, care încă de la lansare a avut un succes enorm în Moldova, s-a mutat în SUA în 2015, dar nu a renunțat la vocația ei. Doar după câteva luni aflate acolo, Victoria Cocieru a fost acceptată să-și prezinte creațiile în cadrul Seattle Fashion Week. Moldoveanca este căsătorită și are un copil.

Sursa: Facebook, Instagram

Distribuie articolul: