Grădinițele din țară ar putea fi deschise treptat, în funcție de regiune și de numărul de infectări din ultima perioadă. Declarația a fost făcută de președintele, Igor Dodon. Șeful statului a precizat că o decizie finală cu privire la revenirea copiilor la grădinițe va fi luată după data de 15 mai, când se încheie starea de urgență.

„Știu că este o problemă mare. Chiar am avut întrevederea cu sectorul de textile unde activează mii de oameni, acolo femeile nu pot ieși la muncă pentru că nu au cu cine lăsa copiii.Vom vedea care este situația în fiecare localitate. Vom lua decizia pe raioane, pe regiuni, în funcție de gradul de infectare. Dacă o anumită localitate nu înregistrează un număr mare de cazuri și nu sunt infectări în rândul educatorilor, am putea decide să le deschide. Oricum, decizia va fi luată după data de 15 mai. În cel mai bun caz unele grădinițe ar putea fi deschise după data de 1 iunie”, a spus președintele.

AGORA amintește că toate grădinițele și școlile din țară au fost închise pe 11 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, în țară a fost declarată stare de urgență până pe data de 15 mai.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: