O minoră de 11 ani din Argentina a adus pe lume un bebeluș, după ce medicii au amânat prea mult să facă un avort, scrie revista americană TIME.

Micuța ar fi fost violată de partenerul de viață al bunicii ei, un bărbat în vârstă de 65 de ani. Tot ea ar fi fost cea care a cerut și avortul. Însă confuziile legate de cine deține custodia legală a copilului au întârziat procedura cu 23 de săptămâni. Moment în care medicii au luat decizia că era prea riscant să facă un avort.

Mama fetiței și-a dat acceptul pentru intervenție, însă confuzia a fost legată de faptul că fetița este crescută de bunica ei. Așa că acceptul părintelui a fost considerat insuficient. Însă și acceptul bunicii a fost considerat inadecvat, prin prisma relației pe care aceasta o avea cu bărbatul care ar fi violat-o pe cea mică.

Potrivit presei locale, fetița a fost cât se poate de clară atunci când și-a exprimat dorința de a scăpa de sarcina nedorită. „Vreau să scoateți ce a pus bătrânul în mine”, le-ar fi spus oficialilor care s-au ocupat de caz.

În cele din urmă, micuța a fost supusă unei cezariene, iar copilul s-a născut viu, însă, potrivit medicilor citați de BBC, șansele acestuia de supraviețuire sunt minime.

Avortul este ilegal în Argentina, însă o lege din 1921 permite efectuarea procedurii în cazuri de viol sau atunci când viața mamei este în pericol, transmite digi24.ro.