Cântăreața Lizzo, câștigătoare a mai multor premii Grammy, este foarte cunoscută în toată lumea pentru promovarea a ceea ce se cheamă „body positivity”, o mișcare care presupune împăcarea cu dimensiunile propriului corp, chiar dacă acestea nu sunt chiar ideale. În cântecele ei, de pildă „Juice”, Lizzo celebrează „fetele cu dimensiuni mari”. Vedeta pop din SUA a anunțat că a trecut la o dietă total pe bază de sucuri.

Lizzo a dat naștere unei polemici pe tema dietelor după ce a postat filmulețe în care arată cum îi merge după ce a început un regim de 10 zile pe bază de smoothie-uri (sucuri de fructe și legume), relatează BBC. Acum, într-o serie de postări pe Tik Tok, ea ține un fel de jurnal al noii sale diete. Mulți fani au lăudat-o pentru asta, invocând în primul rând motive de sănătate, dar alții au criticat-o pe vedetă pentru că ar încuraja „cultura dietelor”.

„După cum știți, în mod normal mi-ar fi teamă și rușine să postez chestii de genul ăsta online, pentru că simt că dacă faci ceva pentru sănătatea ta, oamenii vor spune că o faci doar ca să slăbești spectaculos, dar nu e cazul”, a spus Lizzo. „În realitate, luna noiembrie a fost foarte solicitantă pentru mine – am băut mult, am mâncat o mulțime de chestii condimentate și chestii care mi-au dat stomacul peste cap – și am vrut să întorc un pic lucrurile acolo unde erau înainte”, a explicat cântăreața în vârstă de 32 de ani.

Ea spune că dieta pe bază de smoothie-uri i-a îmbunătățit calitatea somnului, a pielii și că i-a dat o „liniște lăuntrică” și o „statabilitate psihică”.

„Sunt tot așa de mândră de rezultatele dietei mele detox cu smoothie cum sunt de rotunjimile și colăceii mei”, a adăugat ea.

Lizzo nu este singura vedetă care a stârnit astfel de controverse. La începutul acestui an, cântăreața britanică Adele a făcut valuri pe internet după ce a postat o poză cu ea după ce a slăbit mult. Adele nu prea a avut apariții publice anul acesta, dar recent a apărut în emisiunea Saturday Night Live.

Foto: Getty Images