După ce anul trecut a surprins pe toată lumea lansând videoclipul la binecunoscută arie de operă ”Una furitva lagrima”, videoclip ce este difuzat pe C Music Tv (Classical Music Tv) de la Londra, anul acesta, de 1 Decembrie, soprană pop-operă , Ianna Novac, a ales să surprindă din nou pe toată lumea cu un colaj de cântece românești celebre.

Artista a pregătit această producție muzicală spectaculoasă, în care vocea caldă a sopranei se îmbină armonios cu orchestrația clasică pe ritmuri moderne, dar și cu influntele orientale care se regăsesc în variantele originale ale pieselor care stau la bază colajului: “Lume, lume”, “Pana când nu te iubeam” și “Mociriță”.

Ianna Folklorica„Până acum, am avut ocazia să cânt în toate limbile pământului, iar fiecare popor are farmecul lui din punct de vedere muzical. însă, orice aș cântă și în orice limbă, eu simț românește și asta nu se va schimba niciodată. De Ziua Națională a țării mele am considerat că nu e nimic mai potrivit decât un colaj cu piese nemuritoare, atât de iubite de români. Mi-am dorit foarte mult să păstrez influențele orientale ale originalului din creațiile lui Anton Pann sau din lucrările folclorice interpretate de Maria Tănase, dar abordarea interepretarii sau a orchestrației este nouă, originală, într-o manieră proprie, adaptată genului pop-operă. A sosit timpul să celebrez muzică tradițională românească, iar această piesă să o fac auzită în toată lumea”, a mărturisit Ianna.