O altă echipă formată din 20 de medici și asistente medicale, precum și șapte paramedici au plecat astăzi la spitalul modular din Lețcani, județul Iași, pentru a oferi suport lucrătorilor medicali români în timpul pandemiei. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Echipa de medici și paramedici pleacă în România pentru a face schimbul echipei pe care am trimis-o precedent. Echipa este parte a misiunii umanitare de ajutor a colegilor noștri pentru România în situația pandemică destul de critică în care se află ”, a declarat Ala Nemerenco.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță care a ținut să le mulțumească medicilor pentru gestul de solidaritate față de România.

„Doresc să vă mulțumesc sincer pentru gestul de solidaritate pe care-l faceți pentru România. Vă asigurăm că gestul dumneavoastră nu va fi uitat”, a menționat acesta.

Amintim că în 18 octombrie o echipa formată din 22 de medici și 10 paramedici au plecat la Iași pentru a ajuta România să lupte cu noul val de coronavirus.

Distribuie articolul: