Dacă duminica viitoare vor fi organizate alegeri prezidențiale, șefa statului, Maia Sandu, ar obține cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Rezultatul este prezentat de compania de cercetare sociologică IMAS, care a realizat un sondaj în acest sens.

Astfel, 28,5% din respondenți au zis că ar vota pentru actuala șefă a statului, Maia Sandu. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, ar fi votat de aproape 24% din respondenți. O popularitate mare o are și primarul de Chișinău, Ion Ceban, pentru el și-ar da votul ca șef al statului 8,3% din cetățenii Moldovei. Fostul premier, Ion Chicu, ocupă locul 4, iar deputatul BCS și fost-ul președinte al țării, Vladimir Voronin, este pe locul 5. Din totatul de respondenți, 8% au zis că nu vor participa la alegerile prezidențiale.

Sondajul a fost efectuat în perioada 2-19 mai pe un eșantion de 1 112 de respondenți, cu persoane cu drept de vot, adică de la 18 ani în sus. Marja de eroare este de +/-3%. După cum am menționat, studiul a fost efectuat de compania IMAS – Cercetare și Strategii S.R.L.