Să fii mamă e o adevărată artă, iar să crești tripleți e mai mult decât atât. Eugenia Untilov este o tânără mămică și cea care poate demonstra oricui că viața e frumoasă doar atunci când știi să o trăiești. Chiar dacă de profesie este de tehnician modelier, Eugenia se poate mândri cu o altă meserie, mult mai semnificiativă. Acum aproape doi ani, a dat naștere a trei copilași minunați, iar de atunci trăiește cea mai intensă perioadă din viața sa. Evelyna, Emily și David sunt îngerașii veniți pe pământ pentru a-i aduce fericire nelimitată. Micuții, însă s-au născut departe de casă, acolo unde Eugenia și soțul său au reușit să întemeieze o familie trainică și demnă de laude. Povestea lor, o aflați în cele ce urmează.

Eugenia, pentru început poveștește-ne ce v-a determinat să plecați în Cipru?

Sărăcia de aici, din Moldova ne-a făcut să părăsim plaiul natal, locurile și oamenii dragi, în căutarea unui trai decent. Am fost gata să plecăm oriunde, dar să știm că le putem asigura copiilor noștri un viitor demn și sigur. Destinul ne-a dus la mii de kilometri, în țările calde, așa cum spun eu. De mai bine de opt ani, locuim în Cipru și chiar dacă suntem departe de casă și revenim doar de sărbători, nu credem că a venit momentul să ne întoarcem în țara natală.

17021565_1382755391798618_443315691120923046_n

Și copilașii voștri au venit pe lume în Cipru? Ce emoții ai trăit atunci când ai aflat că vei naște tripleți?

Da, copiii s-au născut în Cipru, la 34 de săptămâni și patru zile. În primele două luni de sarcină, ecografia ne arăta că vom avea gemeni. Eram într-al nouălea cer de bucurie, mereu am visat să am o fetiță și un băiețel. În luna a treia, când am mers la un control de rutină, doctorul ne-a dat vestea „bombă” că, de fapt, vom avea tripleți. Când am aflat, nu îmi încăpeam în piele de fericire și emoții. Soțul, în schimb a rămas nemișcat preț de câteva minute. Am trăit ambii un șoc, dar unul extrem de frumos.

Am născut la o clinică particulară din regiune, pentru că soțul și-a dorit ca eu și copiii să fim în siguranță. O sarcină de multipleți nu e ușoară, iar eu eram la prima sarcină. Medicii de care am avut parte au fost de nota zece, amabili și prietenoși, iar clinica… clinica arăta exact ca un hotel de lux.

„Meseria” de a crește trei copilași nu este un lucru tocmai simplu. Spune-ne ce a fost cel mai complicat în această perioadă, în cazul tău?

Într-adevăr, primele luni, după ce au venit pe lume micuții, am crezut că înnebunesc la propriu. Dormeam doar 1-2 ore din 24, iar alt ajutor decât soțul nu aveam. Ulterior, am început să ne obișnuim cu ideea, eu am devenit mai organizată, le-am făcut regim copiilor, iar acest lucru mi-a ușurat mult „meseria” de care se menționa mai sus.

17888973_1427636537310503_1861564075_n

Ești mămică a două fetițe minunate și un băiețel voinic. Zi-ne ce trăsături de caracter ai reușit să le descoperi până acum?

Chiar dacă le desparte o diferență de vârstă de doar câteva minute, copilașii mei sunt nici pe departe identici, atât la chip, cât și la caracter. Evelyna e mai finuță, ascultătoare, mai mult stă cu mine, îi place să fie cochetă, să-i aranjez părul, să o îmbrac frumos. Emily este mai băiețoasă, dar e o fetiță cu multe calități pozitive. E darnică și bună, iar atunci când vede că sunt nervoasă sau nu mă simt prea bine, vine și mă îmbrățișează, iar eu mă topesc pe loc. Davin, în schimb e cel mai răsfățat, mofturos. Toți, însă au un locușor aparte în inima mea, iar iubirea pe care le-o împart nu poate face diferențe.

17909112_1427635883977235_1827842341_n

Presupun că în familia voastră nu e loc de odihnă. Care sunt ocupațiile zilnice pe care le desfășurați și cum reușești să le acorzi atenția necesară celor mici?

În fiecare dimineață, deșteptătorul sună la ora șapte. Urmează „gimnastica”: dansăm și ne distrăm împreună. Apoi, în timp ce copilașii desenează, eu le pregătesc micul dejun. La ora nouă mâncăm, apoi ne jucăm încă vreo două ore. După ce luăm prânzul, micuții dorm, iar spre seară mergem în parc. Ziua se încheie la ora 21, atunci când pot avea și eu câteva clipe de liniște.

Cât de mult se implică soțul în educația copiilor? Te ajută în acest sens?

Da! Soțul mă ajută enorm. Pot spune că el a doua mamă pentru cei mici. La un an de la ce am născut, am mers la muncă pentru câteva ore, iar soțul rămânea cu ei, le făcea băiță, îi culca. Nu pot decât să mă mândresc cu el și să îi mulțumesc pentru implicare și susținere.

15541525_1279764255431066_6524776184320222065_n

Mămică de tripleți și, totuși, o siluetă de invidiat! Micuții sunt cei „vinovați” de acest lucru?

15542400_1279758985431593_3946286868392941271_n

Nu, copilașii nu au nici o „vină”. Eu sunt o femeie care ține la silueta ei. Fac sport de foarte mulți ani. După două luni de la naștere, am început să fac mișcare. Și dacă atunci când eram gravidă am adăugat 30 de kilograme, la șase luni de la naștere, eram exact ca înainte. Sportul mă ajută să devin energică, frumoasă și încrezută în mine și cred că e foarte important ca o tânără mămică să fie mereu activă.

Eugenia, pe final te rugăm să transmiți un mesaj mămicilor din Moldova. Care e secretul unei vieți împlinite, împreună cu pici fericiți?

Dacă mămicile vor încerca să devină independente, să nu aștepte ajutor, să fie organizate, cu siguranță vor avea mai mult timp pentru bebeluș, pentru soț, pentru ea. Nu trebuie decât să gândească pozitiv și să nu uite că viața are culoare doar atunci când știm să o trăim!

Foto: Arhivă personală