Maestrul Eugen Doga a cântat și a încântat publicul, aseară, într-un recital de excepție, susținut în aer liber la Castel Mimi. Concertul a durat mai bine de două ore și s-a dat cu casa închisă. Evenimentul a fost organizat de Castel Mimi, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Melodiile lui Eugen Doga au fost interpretate de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dar și de interpreții Ana Cernicova, Tatiana Cerga, formația Acord, etc. Eugen Doga a fost aplaudat la scenă deschisă când a cântat, în acord cu havuzul plutitor din curtea Castel Mimi, celebra piesă din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”.

Oaspeții au avut parte de o acustică deosebită, iar atmosfera a fost întregită de ţinutele albe pe care le-au purtat spectatorii.

Eugen Doga

„Mă bucur să cânt în acest loc minunat, care abundă în simțiri și temperament. Mă bucur că în Moldova renasc lucruri frumoase, precum este Castelul Mimi, iar cel mai plăcut pentru mine este că am simțit aici că ziua de mâine nu va fi pustie”, a declarat Eugen Doga, în fața spectatorilor care l-au aplaudat îndelung în picioare.

monica babuc si dogaPrezentă la eveniment, ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a anunțat că recitalul este primul dintr-o suită de evenimente, cu genericul „Perlele lui Doga”, care vor fi organizate în acest an cu prilejul aniversării a 80 de primăveri ale maestrului.

„Opera maestrului Eugen Doga ne reprezintă cel mai bine în lume. Suntem onorați și fericiți să-l ascultăm aici, în aer liber”, a declarat Cristina Frolov, director general Castel Mimi. Ea a comunicat că serile de muzică în aer liber vor deveni o tradiție a locației. „Odată cu restaurarea castelului, cu renașterea istoriei și a tradițiilor, vrem să promovăm bogăția culturală a țării”, a mai spus Cristina Frolov.

Vezi și: A fost inaugurat un havuz muzical multicolor care „dansează” pe ritmurile maestrului Eugen Doga

Anterior, Castel Mimi a inaugurat, în premieră în Republica Moldova, un havuz muzical și multicolor, iar primul spectacol a fost regizat pe notele din „Gingașa și tandra mea fiară”, semnate de celebrul compozitor Eugen Doga.

doga la Castel MIMI

Locația reprezintă o destinaţie de interes internaţional, unică în Republica Moldova. Castelul a fost fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, un vinificator extraordinar al timpurilor sale. În 2010, în cadrul unor lucrări de rutină, muncitorii au scos faţada placată de pe clădire, descoperind o adevărată bijuterie arhitecturală. Atunci s-a decis restaurarea fundamentală a Castelului: fiecare cărămidă a fost şlefuită conform tehnologiilor speciale de reabilitare; au fost redescoperite şi puse în valoare beciurile şi galeriile subterane. În 2016, Castelul a fost redeschis publicului, astfel că la mai bine de un secol, Castel Mimi prinde a doua viaţă.

doga la Castel Mimi

Distribuie articolul: