Sezonul intens al nunților este aproape de final, însă unii se mai aventurează și iarna să joace marele eveniment. Dacă planifici o nuntă în 2019, atunci e momentul să te apuci de primul dans. Recomandările vin de la coregraful Mirela Urușciuc și sunt un ghid complet de sfaturi legate de primul dans.

  1. În ziua nunții îmbrăcați-vă nu doar frumos, ci și comod. O să vă bucurați de această decizie nu doar în timpul primului dans, ci și pe parcursul întregului eveniment.
  2. Când alegeți sala, verificați cât de lunecoasă e podeaua, cât spațiu de dans aveți sau ce alte impedimente pot apărea (gen coloane, trepte, podiumuri etc.) în special în timpul dansului.


3. Alegeți o piesă care să vă placă la ambii enorm de mult și să vă reprezinte. Nu e o problemă dacă după melodia voastră n-a mai dansat altă jumătate de planetă. Veți fi voi primii. 🙂
4. Nu căutați dansuri pe youtube. Orice-ar fi, nu e ok să reproduceți momentul cuiva. Fiecare pereche e individuală. Toți mirii au plastica lor, respectiv și mișcările trebuie să fie adaptate corpurilor și capacităților fiecăruia.
5. Primul dans trebuie să fie o plăcere, nu o datorie în fața nu știu cui. Dacă vă stresează numai gândul la acest moment, nu vă cheltuiți energia și celulele nervoase pentru crearea lui.
6. Dacă totuși ați decis să vă uimiți audiența cu un prim dans de excepție, apelați la un coregraf priceput, care să vă înțeleagă doleanțele și să vi le poată contura prin plastică.

7. Pe lângă partea tehnică, de care, probabil, vă îngrijorați cel mai mult, nu uitați de emoția transmisă publicului. Niciun invitat nu vă va număra pașii, însă toți vor observa dacă de pe fețele voastre va lipsi esențialul – zâmbetul și privirea îndrăgostită.
8. Dragi mirese, nu vă subapreciați soții. Lipsa de experiență nu înseamnă neapărat și lipsă de potențial. Abordați-i cu încredere și veți fi uimite de ce pot face bărbații de dragul persoanei iubite.

Cu drag, Mirela Urușciuc, coregraf Art Group Avanti”.

P